Είναι πολλά τα λεφτά...

Η σημαντική αύξηση των εξόδων για μεταγραφές μετά το 2013, μπορεί να μην έφερε πρωτάθλημα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως έστω κι έτσι, στη μετά Φέργκιουσον εποχή, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν πέρα από το Λιγκ καπ και το κύπελλο Αγγλίας να κατακτήσουν και το Γιουρόπα Λιγκ.

Η μετά σερ Αλεξ εποχή ξεκίνησε με Ντέιβιντ Μόις. Ακολούθησε ο Λουίς Φαν Χάαλ και συνεχίζεται με τον Ζοσέ Μουρίνιο των 8 πρωταθλημάτων σε Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Από το καλοκαίρι
του 2013 μέχρι τώρα, το ρόστερ άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό και όχι μόνο μία φορά. Το συνολικό κόστος των εσωτερικών… ανακατατάξεων έφτασε τα 630 εκατομμύρια λίρες.

2013-14

Με προπονητή τον Ντέιβιντ Μόϊς, που πήρε το χρίσμα από τον σερ Άλεξ… Η Γιουνάιτεντ απέκτησε τον Μαρουάν Φελαϊνί έναντι 27,5 εκατομμυρίων λιρών, αλλά και τον Χουάν Μάτα δαπανώντας άλλα 37 εκατομμύρια.

2014-15
Προπονητής της ομάδας ο Λουίς Φαν Χάαλ. Για να αποκτηθεί ο Ερέρα από τη Μπιμπάο δαπανήθηκαν 32 εκ. λίρες, ενώ ο Λουκ Σό υπέγραψε στους «κόκκινους διάβολους» με τη Σαουθάμπτον να βάζει στα ταμεία της 27 εκ λίρες.
Προσθέστε επίσης τον Ρόχο (16 εκ.), τον Ντι Μαρία (60 εκ.) και τον Μπλιντ για τον οποίο ο Αγιαξ έβαλε στα ταμεία του 14 εκατομμύρια λίρες.

2015-16
Ο Ολλανδός και πάλι προπονητής στην ομάδα. Η Γιουνάιτεντ πήρε τον Ντεπάι από την PSV έναντι 25 εκ. λιρών, τον Νταρμιάν από την Τορίνο έναντι 12.7 εκ. λιρών, τον Σβαϊνστάιγκερ από τη Μπαγερν δαπανώντας 6,5 εκατομμύρια λίρες. Επίσης ο Σναϊντερλέν κόστισε 25 εκατομμύρια, και ο Μαρσιάλ 58!

2016-17
Προπονητής ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Μπαϊγί μεστο ρόστερ με 30 εκατομμύρια, ο Μικιταριάν με 27 εκ. και ο Πογκμπά με 89 εκατομμύρια λίρες!!! Προσθέστε σε αυτούς τον ελεύθερο από την Παρί Σεν Ζερμέν Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Όσο για το εφετινό καλοκαίρι, ένας ακόμη στόπερ, ο Λίντελοφ (30 εκ.), ενάς εξαιρετικός φορ, ο Λουκάκου (75 εκ.) ο δοκιμασμένος στην Τσέλσι Μάτιτς (35 εκ.), έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα σε μια καλά δομημένη ομάδα που μετά από χρόνια μοιάζει ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα