Είναι να απορείς

Με την φετινή ΑΕΚ πραγματικά είναι να απορεί κανείς... Να απορεί για το ποιες είναι τελικά οι ικανότητες αυτής της ομάδας και για που μπορεί ή θα μπορούσε να φτάσει εάν έπαιζε όπως κόντρα στον Ατρόμητο, όπως και πριν έναν μήνα κόντρα στον ΠΑΣ και τον Αστέρα, αλλά και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Τελικά ποια είναι η πραγματική ΑΕΚ φέτος; Σίγουρα μας έχει μπερδέψει όλους.

Είναι
ξεκάθαρο πλέον πως τα πάντα τα ορίζει η διάθεση που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα ως ένα βαθμό και η τακτική προσέγγιση και η προπονητική ανάλυση, αλλά αν δεν υπάρξει διάθεση μεσα στις τέσσερις γραμμές δεν θα αποτυπωθεί το παραμικρό. Και εννοείται πως το ματς της Τρίτης απέδειξε πως δεν υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης στην ομάδα. Άλλωστε πόσο να προλάβει και να βελτιωθεί σε τέτοιο επίπεδο μέσα σε δύο εβδομάδες;

Όπως και να 'χει η ΑΕΚ σε έναν κρίσιμο αγώνα για την εξέλιξη της χρονιάς έδειξε χαρακτήρα, κερδίζοντας 3-0 τον Ατρόμητο και παράλληλα... έκλεισε στόματα. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και μετά από καιρό έβλεπες και πάλι τον κόσμο να φεύγει από το Ολυμπιακό Στάδιο με χαμόγελο και ικανοποίηση. Πολύ απλά γιατί η ομάδα τους τους υπενθύμισε τις ικανότητές της και το ότι είναι η Πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ειδικότερα μετά το 2-0, οι “κιτρινόμαυροι” σε πολλά διαστήματα του αγώνα “έκρυψαν” την μπάλα με τους Μάνταλο, Λιβάια, Πόνσε να έχουν καταπληκτικές συνεργασίες.
Mε αυτή τη νίκη, αλλά και την εμφάνιση η ΑΕΚ κέρδισε πολλά περισσότερα από μία πρόκριση. Κέρδισε ηρεμία και χρόνο να δουλέψει και να ξεκουραστεί για τα ημιτελικά που θα γίνουν τον Απρίλιο.

Μία ακόμα διαπίστωση βάση εικόνας και αποτελέσματος είναι πως το 3-5-2 ταιριάζει περισσότερο σε αυτήν την ΑΕΚ. Δείχνει να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι στο παιχνίδι της ομάδας και στην ανασταλτική της λειτουργία.

Ο αγώνας με τον Ατρόμητο δεν ήταν εύκολος, εύκολο τον έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ με την διάθεση και την απόδοση που είχαν μέσα στο γήπεδο. Και γίνεται αντιληπτό με τον καλύτερο τρόπο πως όταν έχουν διάθεση μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Άλλωστε, οι Πρωταθλητές Ελλάδας είναι, δεν βρέθηκαν τυχαία σε αυτή την θέση πριν λίγους μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα