«Έφυγε» ο μεγάλος Σεκουλάρατς

Ο Ντράγκοσλαβ Σεκουλάρατς, ένας από τους θρύλους του σερβικού και πρώην γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο απελθών, έγραψε ιστορία με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα και της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας και ο εντυπωσιακός τρόπος παιχνιδιού του τον κατέστησε ως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στην κοινωνία της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο «Σέκι», γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1937 στο Στιπ της σημερινής ΠΓΔΜ και όταν ήταν παιδί η οικογένειά του μετακόμισε
στο Βελιγράδι.

Αμέσως μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Ερυθρού Αστέρα, με τον οποίον έκανε ντεμπούτο το 1955, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Αγωνίστηκε στον Αστέρα έως το 1966 πετυχαίνοντας 159 γκολ και κατακτώντας επτά πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στην συνέχεια αγωνίστηκε με Καρλσρούη, Σεντ Λούις Σταρς, ΟΦΚ Βελιγραδίου, Σάντα Φε, Ατλέτικο Μπουκαραμάνγκα, Μιλιονάριος, Αμέρικα Ντε Κάλι, FC Παρί και τους Σέρμπιαν Γουάιτ Ιγκλς του Καναδά, τερματίζοντας την καριέρα του το 1975.

Στην συνέχεια ακολούθησε καριέρα προπονητή σε Σέρμπιαν Γουάιτ Ιγκλς, Γουατεμάλα, Φούτσκρεϊ, Ερ. Αστέρα, Αμέρικα, Αλ Νασρ, Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ, Μαρμπέγια, Μπουσάν Νταεγού και Όμπιλιτς.

Σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, έκανε ντεμπούτο μόλις στα 18 του και ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες της Μελβούρνης το 1956, ενώ έπαιξε και στα Μουντιάλ 1958 και 1962.

Jutros nas je, u 81. godini, napustila druga Zvezdina zvezda, virtuoz sa loptom, Dragoslav Šekularac.

Šeki, počivaj u miru. pic.twitter.com/ULUOiudzOA

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) 5 januari 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα