Εφές-Μπασκόνια 87-72: Διαφορά…Μίτσιτς (hls)

Τι και αν ο Βασίλιε Μίτσιτς δεν επιλέχτηκε από τον προπονητή της Εφές Αναντόλου στην αρχική πεντάδα για το παιχνίδι με την Μπασκόνια και του έδωσε εντολή να παίξει στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, με τους Βάσκους να προηγούνται 13-21; Ο Σέρβος παίκτης ήταν καταλυτικός με την απόδοση του, στην 7η νίκη (87-72) της πρωταθλήτριας Ευρώπης για την 15η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι Βάσκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο (43-42), αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους στο σκορ που έφτασε μέχρι τους 8 πόντους (8-16), λόγω του Μίτσιτς που πέτυχε 13 πόντους σε 9 λεπτά συμμετοχής

και τελείωσε το παιχνίδι με συγκομιδή 24 πόντων.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα

Ο Άταμαν χρησιμοποίησε σχήμα με 3 περιφερειακούς, ύστερα από 13 λεπτά αγώνα, διατηρώντας σταθερά τον Μίτσιτς στην θέση του πλει μέικερ και κάνοντας εναλλαγές στους Λάρκιν, Σίμον, Μπομπουά και Μπράϊαντ. Η άμυνα της Εφές, όμως, δεν είχε την ανάλογη συνέπεια με την επιθετική δημιουργία και εκτέλεση του Μίτσιτς που ώθησε την ομάδα του σε επιμέρους σκορ 8-1 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά οι γηπεδούχοι δέχτηκαν σερί 2-10 από την Μπασκόνια, με τον Φοντέκιο να ισσοροπεί το παιχνίδι. Ο Λάρκιν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες στην 3η περίοδο, αλλά εκτός του Μίτσιτς, ο παίκτης που «τελείωσε» το παιχνίδι ήταν ο Τιμπόρ Πλάις, ο οποίος σκόραρε 17 πόντους. Η άμυνα της Εφές… εμφανίσθηκε στο παρκέ και δεν δέχτηκε πόντο από την Μπασκόνια στα 4 πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξηθεί στους 13 πόντους και να υπάρχει άλλη… “επιστροφή” των Βάσκων στην διεκδίκηση της νίκης.

Στο 5-10 η Μπασκόνια στην βαθμολογία και στο 7-8 η Εφές. Η Εφές θα παίξει στο Τελ Αβιβ με την Μακάμπι και η Μπασκόνια στην έδρα της Φενέρ για την 16 αγωνιστική (16/12).

Δεκάλεπτα: 13-21, 43-42, 66-62, 87-72

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα