Έχει τον τρόπο ακόμα κι όταν όλα της πάνε στραβά

Αν δει κάποιος μόνο το τελικό σκορ στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, δίχως να έχει παρακολουθήσει το ματς ή έστω τα στιγμιότυπα, ενδεχομένως να θεωρήσει ότι η Ένωση πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη κόντρα στους Αρκάδες. Κι όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μπορούσε πολύ άνετα να λήξει με τρία ή ακόμα και με τέσσερα γκολ διαφορά υπέρ των "κιτρινόμαυρων". Δίχως ίχνος
πρόθεσης για υποτίμηση της ομάδας του Σάββα Παντελίδη (προσωπική άποψη είναι ότι αποτελεί ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές), η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της αναμέτρησης έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, με ορθολογική ανάπτυξη ως επί το πλείστον από τα άκρα.

Μπακάκης και Χουλτ ήταν εξαιρετικοί ως πλάγιοι μπακ, ενώ ο Ροντρίγκο Γκάλο ενδεχομένως να έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα της Ένωσης. Κι όμως η ΑΕΚ χρειάστηκε αρχικά να μπουν στο β' ημίχρονο οι Λιβάια, Κονέ και Χριστοδουλόπουλος και στη συνέχεια μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του τελευταίου για να προσθέσει τρεις επιπλέον βαθμούς στην προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν χρειαστεί αν δεν είχε προηγηθεί το πιο άτυχο παιχνίδι του Σέρχιο Αραούχο στην Ελλάδα. Ο Αργεντινός ήταν εξαιρετικός μέσα στο γήπεδο, βρισκόταν σχεδόν σ' όλες τις φάσεις, αλλά έδινε την εντύπωση ότι δεν επρόκειτο να σκοράρει ακόμα κι αν το ματς διαρκούσε άλλα ...τρία ενενηντάλεπτα. Το γεγονός πάντως ότι όλοι όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες αποθέωσαν τον επιθετικό της ΑΕΚ αποδεικνύει του λόγου το αληθές και το ότι αναγνωρίστηκε η προσπάθεια που έκανε σ' ολόκληρο το παιχνίδι.

"Κλειδί" στο παιχνίδι ήταν οι τρεις αλλαγές του Χιμένεθ, αφού αρχικά με τους Λιβάια και Κονέ η ΑΕΚ έπαιξε και από τον άξονα, κάτι που δεν είχε καταφέρει να κάνει στο α' ημίχρονο, ενώ με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου η ομάδα έγινε ακόμα πιο απειλητική δημιουργικά. Η ποιότητα άλλωστε και των τριών αυτών παικτών είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Γι' αυτό και όποτε αγωνίζονται κάνουν τη διαφορά.

Εκτός από τη ...γκίνια του Αραούχο η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει επιπλέον την κούραση των διαδοχικών αγώνων, αλλά κι ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο ενδεχομένως να επηρεάσει την εικόνα της ομάδας και στα επόμενα ματς. Εδώ και καιρό ο Παναγιώτης Κονέ κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, αλλά η θλάση οπίσθιων μηριαίων που υπέστη απέναντι στον Αστέρα, εκτός απ' το ότι δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της ομάδας του για τη νίκη, καθιστά πλέον απαγορευτική τη συμμετοχή του στους αγώνες με τη Ντιναμό Κιέβου.

Η ΑΕΚ όμως έχει μάθει φέτος να ζει με αγωνιστικά προβλήματα (Μάνταλος, Γιόχανσον, Λόπες κ.α) και ως τώρα αποδεικνύει ότι διαθέτει το ρόστερ προκειμένου να ανταποκριθεί στις αναποδιές. Κόντρα στους Αρκάδες τα κατάφερε παίρνοντας την πρώτη από τις δέκα νίκες που χρειαζόταν (εννιά πλέον) ως το φινάλε για να πετύχει τον μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα