Έμπολι-Αταλάντα 0-2: Ρελαντί και στο -5 από την κορυφή οι “Μπεργκαμάσκι”

Εύκολο μεσημέρι για την Αταλάντα που χωρίς ν’ ανεβάσει – ιδιαίτερα – ρυθμούς κι ένταση επικράτησε – εκτός έδρας – της Έμπολι 2-0 (32΄Χάτεμπερ, 59′ Λούκμαν).

Στο ματς που άνοιξε το πρόγραμμα της 2ης ημέρας για τη 12η αγωνιστική της Serie A, o Τζιαν Πέρο Γκασπερίνι είδε τους ποδοσφαιριστές του να παρουσιάζονται σοβαροί κι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στα – απολύτως – θετικά αποτελέσματα, όπερ κι εγένετο, μία αγωνιστική πριν από το ντέρμπι κορυφής με τη Νάπολι στο “σπίτι” τους.

Με αρωγό και την τύχη οι “Μπεργκαμάσκι”

άνοιξαν το σκορ στο 32′, όταν σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Βικάριο, η μπάλα έπειτα από κόντρες έφτασε στον Χάτεμπερ που δε δυσκολεύτηκε με σουτ να βάλει την ομάδα του σε θέση …. οδηγού στην αναμέτρηση. Αυτήν ήταν κι η σημαντική λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά σε μια – εν γένει – ισορροπημένη κατάσταση στις δύο ομάδες, όπως πρόδιδε κι η – σχεδόν – εξ ημισείας μοιρασμένη κατοχή.

Επτά λεπτά μετά η Αταλάντα σπατάλησε σημαντική ευκαιρία να εδραιώσει το προβάδισμά της όταν ο Κούπμαϊνερς δεν κατάφερε να νικήσει τον Βικάριο από το σημείο του πέναλτι, ως αποτέλεσμα επαφής της μπάλας με το χέρι εντός περιοχής του Ντέστρο. Ότι όμως δεν κατάφερε ο Κούπμαϊνερς το πέτυχε ο Λούκμαν με πανέμορφη ατομική ενέργεια στο 59′ που κατέληξε σε δυνατό σουτ για το τελικό 0-2.

Η απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων να βγάλουν αντίδραση δεν τους έδωσε κάτι περισσότερο από την ελαφριά υπεροχή στην κατοχή και κάποιες καλές στιγμές, δίχως όμως κάτι περισσότερο ουσιαστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα