Δύο ξένοι στην ίδια πόλη!

Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Άρη από τον Σάββα Παντελίδη και του Ηρακλή από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο την ίδια ημέρα. Δύο ξένοι, με πολλά κοινά στοιχεία, στην ίδια πόλη, στους δύο από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της!
Κατ' αρχάς και οι δύο έλκουν την καταγωγή τους από την Αθήνα. Μεγαλωμένοι στις ίδιες
συνοικίες και με πέρασμα ως παίκτες από την Προοδευτική. Ο Παντελίδης αγωνίστηκε εκεί πέντε σεζόν (από το 1997 έως το 2002) κι έκλεισε εκεί την καριέρα του, η οποία είχε ξεκινήσει από τη Δόξα Βύρωνα, ενώ ο Ελευθερόπουλος ξεκίνησε από εκεί την καριέρα του τη σεζόν 1995-'96 πριν... απογειωθεί για τον Ολυμπιακό.

Ο "Ελέ" δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στον Ηρακλή. Είχε περάσει κι ως παίκτης από εκεί, τη σεζόν 2010-2011. Έγραψε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και άλλες 2 στο Κύπελλο. Ξέρει το περιβάλλον, δεν είναι η πρώτη φορά γι' αυτόν. Κι ο Παντελίδης, όμως, πέρασε από τον "Γηραιό", αλλά ως προπονητής. Ήταν τη σεζόν 2016-'17. Αγωνιστικά και βαθμολογικά την έσωσε την ομάδα, ασχέτως αν αυτή για άλλους λόγους υποβιβάστηκε και ο ίδιος έφυγε.

Και οι δύο έχουν πέρασμα ως προπονητές από Ολυμπιακό Βόλου, Πανθρακικό και Αστέρα Τρίπολης. Αυτό είναι ένα ακόμη κοινό τους χαρακτηριστικό. Βεβαίως, ο Παντελίδης έχει γράψει πολλά περισσότερα... χιλιόμετρα ως προπονητής, καθώς ο Άρης είναι η 14η ομάδα που αναλαμβάνει σε όλες τις κατηγορίες, ενώ για τον Ελευθερόπουλο ο Ηρακής είναι η 8η ομάδα, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΕΚ Λάρνακας στην Α' κατηγορία της Κύπρου.

Για τον Ελευθερόπουλο οι παρουσίες στους πάγκους των προηγούμενων ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις είναι συνολικά 118 (ρεκόρ: 41 νίκες - 25 ισοπαλίες - 51 ήττες). Για τον Παντελίδη, οι παρουσίες του στους πάγκους των 13 προηγούμενων ομάδων που είχε αναλάβει ως τώρα είναι συνολικά 302 (ρεκόρ: 125 νίκες - 70 ισοπαλίες - 107 ήττες). Η διαφορά σε αυτό το επίπεδο είναι μεγάλη, όμως, είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η προπονητική καριέρα του Παντελίδη άρχισε τη σεζόν 2005-2006, ενώ του Ελευθερόπουλου τη σεζόν 2012-2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα