Λουτσέσκου: "Όποιος πει πως δεν έχουμε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο..." (video)

Ικανοποιημένος από την απόδοση του ΠΑΟΚ και φυσικά τη νίκη επί του ΟΦΗ, δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου. Τι είπε για τη συνύπαρξη Ακπόμ-Ζαμπά. "Στο 2-0 το ματς τελείωσε" ανέφερε με τη σειρά του ο Νίκος Καραμπετάκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Λουτσέσκου:

Για το σημερινό παιχνίδι: "Αν ήταν να... παραγγείλω κάτι για αυτό το παιχνίδι, θα ζητούσα τη νίκη. Αυτό είναι το σημαντικό. Όλοι πρέπει να παίζουν για την ομάδα και
για τη νίκη της ομάδας. Είναι σημαντικό να έχουμε θέληση, γιατί έτσι κερδίζονται τα παιχνίδια".

Για το θέαμα που προσέφερε σήμερα η ομάδα: "Το να έχεις παίξει 17 παιχνίδια και να έχεις μία μόνο ισοπαλία, σημαίνει ότι έχεις παίξει πραγματικά καλό ποδόσφαιρο. Όλα τα άλλα, για να μην πω τίποτα σκληρό, είναι λάθος. Είμαστε μία ομάδα που κυριαρχεί, έχουμε τα περισσότερα γκολ, έχουμε κερδίσει τα ντέρμπι κι αν κάποιος πει ότι δεν έχουμε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, είναι λάθος. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία, μπορεί μία ομάδα να παίζει πιο αμυντικά, μία πιο ψηλά, αλλά το σημαντικό είναι να βρίσκεις τον τρόπο, να τα κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια και μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βγάζει πλέον πολύ γρήγορες επιθέσεις και τη συνύπαρξη Ακπόμ-Ζαμπά: "Όπως είπα και πριν, εξαρτάται από την φιλοσοφία και την οργάνωση της ομάδας που αντιμετωπίζουμε. Είναι αλήθεια ότι αν σκοράρουμε νωρίς, μετά παίζουμε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ενώ και ο αντίπαλος αφήνει περισσότερους χώρους.

Έχουμε την αυτοπεποίθηση να κρατήσουμε την μπάλα, να παίξουμε σωστά και να σκοράρουμε. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ακόμη και όταν το σκορ ήταν στο 1-0 ή το 2-0, ο αντίπαλος δεν άφηνε χώρους στην πλάτη για να επιτεθούμε, ενώ σήμερα ο ΟΦΗ το έκανε κι ενδεχομένως θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ.

Πάνω κάτω κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στα ματς με τον Παναιτωλικό ή τη Λάρισα, όπου ο αντίπαλος δεν έβγαινε και δεν μας άφηνε τόσους χώρους. Ξέρω ότι ενδεχομένως θέλετε να δίνετε ονόματα σε περιόδους, ότι δηλαδή μία μπορεί να είναι καλή ή κακή. Ανάλογα με τον αντίπαλο, πρέπει να βρίσκουμε εμείς τη λύση και να σκοράρουμε και χαρακτηριστικό είναι το παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Σημαντικό για κάθε ομάδα, είναι ο παράγοντας νοοτροπία. Η νοοτροπία έρχεται από την καθημερινή δουλειά, τα μίτινγκ με τους παίκτες και το πόσο ενωμένοι είμαστε όλοι μαζί".

Για το ρόλο του Ακπόμ: "Στο ποδόσφαιρο, η ζωή μίας ομάδας κρίνεται από αυτές τις καταστάσεις. Από τις αλλαγές... Να μην αλλάζεις εύκολα μία ομάδα, να μην γίνονται πολλές αλλαγές. Από εκεί και πέρα, με τον Πρίγιοβιτς στην ομάδα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει το Κύπελλο και να είναι μπροστά με 10 βαθμούς στο πρωτάθλημα, μιλώντας για τη δουλειά μέσα στο γήπεδο κι όχι για δικαστήρια ή επιτροπές.

Για τον Ακπόμ, είναι σίγουρα μία σημαντική ευκαιρία. Στο πρώτο διάστημα δεν ήταν έτοιμος να παίξει για εμάς, αλλά ακολούθησε δουλειά και βελτίωση. Μπορώ να πω, ότι πλέον αντικαθιστά όπως πρέπει τον Πρίγιοβιτς".

Για τον Μπίσεσβαρ: "Η περσινή παρουσία του μας έδειξε ότι δεν έπαιζε καλά στον χώρο πίσω από τον επιθετικό. Γυρνούσε πολύ πίσω και μας άφηνε χωρίς παίκτη στη θέση του. Έπαιξε φανταστικά στα αριστερά. Είχαμε και τον Πέλκα, με ρυθμό, επιθετικότητα και ρυθμό, υποστηρίζοντας τέλεια τον Πρίγιοβιτς, μιλώντας για την περσινή σεζόν. Ενδεχομένως να είναι αυτό στη ζωή του ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης να χρειάζεται αλλαγή, για να δώσει κάτι παραπάνω. Αυτή τη στιγμή, ο Μπίσεσβαρ παίζει πολύ καλά και στις δύο θέσεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους, έχουμε ένα ματς την Τετάρτη, την Κυριακή και μετά την Τετάρτη και είναι σημαντικό να τους έχουμε όλους.

Δεν σας έχω ακούσει να με ρωτάτε για τον Σάκχοφ, που ήταν φανταστικός σήμερα και όλο αυτό το διάστημα. Κάτι που δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος, αν δεν δει την καθημερινή μας δουλειά. Η άμυνα, κάνει και σωστά την κυκλοφορία της μπάλας και βοηθάει και στην ανάπτυξη. Είναι σίγουρο, ότι κάποιοι παίκτες στη διάρκεια της σεζόν θα είναι σε καλή κατάσταση και άλλοι όχι. Αυτό εναλλάσσεται συνεχώς. Το θέμα είναι να υπάρχει συνοχή κι αυτό σε συνδυασμό με όσα σας είπα πριν, ήταν ένας τρόπος, με τον οποίο καταφέραμε να πάρουμε κάποια παιχνίδια το Φθινόπωρο".

Για τον Βαρέλα και τις αλλαγές στην ομάδα: "Ο Βαρέλα είναι απίστευτος, πως να τον χάσουμε; Ο Σάκχοφ το ίδιο. Πως μπορούμε να αποδεχτούμε να φύγουν αυτή τη στιγμή; Θα είναι ένα τεράστιο λάθος! Είναι διαφορετικό στοιχείο να υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν θα πάρουν τόσες ευκαιρίες, αυτό είναι μία τελείως διαφορετική κατάσταση. Υπάρχει ένα γκρουπ, το οποίο δουλεύει, που βρίσκεται εκεί και είναι συνεχώς μέσα στη δουλειά, το οποίο δεν πρέπει να αλλάξουμε.

Από εκεί και πέρα, ήρθε το θέμα του Βέρνμπλουμ και τον αντικαταστήσαμε. Μετά προέκυψε το θέμα του Πρίγίοβιτς, που είχαμε μία λύση και πήραμε και τον Σφιντέρσκι. Πρέπει να προφυλάξουμε αυτό το γκρουπ, γιατί έχουμε παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες. Η περίοδος των μεταγραφών του χειμώνα, είναι περίεργη. Και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ελ Καντουρί έμεινε στην ομάδα. Είναι ένας έξυπνος παίκτης, που μας δίνει κίνηση στις γραμμές, έχει τέλεια συνεργασία με τον Πέλκα και τον Μπίσεσβαρ και είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι θα μείνεις εδώ και θα παλέψεις για τον τίτλο και να πεις "όχι" σε ένα πρωτάθλημα, όπως το ιταλικό".

Αναλυτικά οι δηλώσεις Καραμπετάκη:

"O ΠΑΟΚ μας πίεσε πολύ, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα και στο 2-0 το παιχνίδι τελείωσε. Σε μία προσπάθεια κατοχής, κάναμε και πάλι το λάθος και ήρθε το 3-0. Πλέον, κοιτάμε τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας, όπου αποκλειστικός στόχος είναι η νίκη.

Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες ποιότητας, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά. Διαβάσαμε καλά το παιχνίδι στην αρχή, αλλά ο αντίπαλος με τις αλλαγές παιχνιδιού που έκανε, μας δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Η ομάδα αυτό που θέλουμε να κάνει, είναι να έχει είναι καλή πίεση στην μπάλα. Στόχος είναι να ξεκουραζόμαστε, έχοντας την μπάλα στα πόδια μας. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο".
Keywords
Τυχαία Θέματα