Δίτερμα εγρήγορσης

Χωρίς προβλήματα διεξήχθη η προπόνηση της Τετάρτης για την Εθνική μας ομάδα, καθώς ο Μίχαελ Σκίμπε είδε και τους 27 ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του να προπονούνται κανονικά. Ο Γερμανός τεχνικός δεν έδειξε εντεκάδα σε ότι έχει να κάνει με το ματς απέναντι στην Ελβετία την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

Θέλησε με αυτό τον τρόπο να δείξει στους παίκτες του πως πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι σε αυτή τη νέα εποχή της ομάδας και πως τους υπολογίζει όλους. Έκανε λοιπόν
ένα δίτερμα με τους παίκτες χωρισμένους σε τρία γκρουπ και με αλλαγές σε αυτά θέλοντας να τσεκάρει την ατομική ετοιμότητα του καθενός αλλά και κάποιες συνεργασίες σε ασκήσεις τακτικής μέσα από το δίτερμα.

Η εντεκάδα της Παρασκευής δε μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί, καθώς στο μυαλό του Σκίμπε είναι να δει αρκετά πρόσωπα να αγωνίζονται σε ένα τόσο δυνατό φιλικό με αντίπαλο που προετοιμάζεται για το Μουντιάλ.

Σε μια πρώτη ανάλυση πάντως η λογική λέει πως ο Καρνέζης θα κάτσει στο τέρμα με τον Γιαννιώτη να παίρνει χρόνο συμμετοχής, στην άμυνα ακλόνητα φαβορί είναι οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς, δεξιά ο Τοροσίδης ή ο Μπακάκης, αριστερά ο Τζαβέλλας ή ο Σταφυλίδης, στο κέντρο του γηπέδου Ζέκα, Τζιόλης, Κουρμπέλης, Ταχτσίδης διεκδικούν δύο θέσεις. Τέλος Φορτούνης, Μπακασέτας, Δώνης, Λάζαρος διεκδικούν τις τρεις θέσεις πίσω από τον Μήτρογλου.

Πάντως σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σκίμπε στο ματς θα αγωνιστούν και οι Λημνιός-Κουλούρης οι οποίοι το Σάββατο θα αναχωρήσουν για την Ξάνθη για να ενσωματωθούν στην Εθνική Ελπίδων.

Δεν αποκλείεται από την άλλη ο Σκίμπε να θέλει να δει κάτι διαφορετικό και πιο νεωτερικό σε αυτή την πρώτη αναμέτρηση της νέας Εθνικής, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ των προηγούμενων μηνών ο Γερμανός θέλει να δώσει ευκαιρίες σε αρκετά νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τους «παλιούς» του εθνικού κορμού στην προσπάθεια για πρόκριση στο EURO 2020.

Την Πέμπτη η Εθνική θα προπονηθεί στον Άγιο Κοσμά (17.00), ενώ αργότερα το βράδυ θα υπάρχει δείπνο εκτός ξενοδοχείου κατά την προσφιλή συνήθεια που έχει καθιερώσει ο Σκίμπε κάθε βράδυ πριν από τα παιχνίδια.
Keywords
Τυχαία Θέματα