Διπλό ρεκόρ ο Πρίντεζης, στη μαγική βραδιά του Τουπάν (video)

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα, μετά το εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο, αλλά τελικά νίκησε 88-81 την Εφές, σε μια ιστορική βραδιά για τον Γιώργο Πρίντεζη και ανέβασε το ρεκόρ του στο 7-5.

1ο δεκάλεπτο με το πόδι στο γκάζι

Οι ερυθρόλευκοι είχαν μαγικό πρώτο δεκάλεπτο, μπήκαν αφιονισμένοι στο παρκέ, με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα και την μπάλα να πηγαίνει χαμηλά σε Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη, πήραν διαφορά και έδειξαν ότι οι Τούρκοι θα είχαν δύσκολο βράδυ. Το 25-12 αποδείκνυε του λόγου το αληθές.

Που
είναι η άμυνα;

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός άφησε την καλή του άμυνα στον πάγκο. Μίτσιτς και Λάρκιν πλήγωναν τους ερυθρόλευκους από την περιφέρεια και απάντηση δεν υπήρχε. Η Εφές έβαλε 6 τρίποντα και το ματς ξανάρχισε από την αρχή. Το επι μέρους σκορ ήταν 23-34 και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά 2 πόντων 48-46.

Τουρκικό μομέντουμ στην τρίτη περίοδο.

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, οι Τούρκοι διατήρησαν το μομέντουμ και προηγήθηκαν με 6, 59-65 στο 28ο λεπτό, με την περιφέρεια να πετάει φωτιές. Ο Ολυμπιακός έβρισκε κάποιες λύσεις με τον Μιλουτίνοφ, αλλά ήταν φανερό ότι αν δε βελτίωνε την άμυνά του θα είχε πρόβλημα να πάρει το ροζ φύλλο.

Του(μ)πάν το ματς

Στην τελευταία περίοδο έλαμψε το άστρο του Τουπάν, ο οποίος στην καλύτερη ερυθρόλευκη βραδιά του σταμάτησε στους 19 πόντους και πήρε και 2 ριμπάουντ. Έδωσε ενέργεια στην άμυνα και από κει ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι. Το 66-73 του 32ου λεπτού, έγινε 74-73 με σερί 8-0 κι από κει και πέρα έσπασαν καρδιές. Στο τελευταίο τρίλεπτο το ματς ήταν 79-79. Ο Ολυμπιακός έκανε επί μέρους σκορ 9-2 και πήρε μια σπουδαία νίκη με «τσαμπουκά» και ψυχή.

Ιστορική βραδιά για τον Πρίντεζη ο οποίος με τους 10 πόντους και τα 11 ριμπάουντ που πήρε, έγινε ο 6ος όλων των εποχών στο σκοράρισμα και ο 7ος ριμπάουντερ στην Ευρωλίγκα.
Μίτσιτς με 24 και Λάρκιν με 20 πόντους δεν έφτανα για την Εφές, η οποία από τα 38 ριμπάουντ που διεκδικήθηκαν στην άμυνά της, πήρε μόλις 20, αφήνοντας 18 στον Ολυμπιακό.

Live Blog Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές
Keywords
Τυχαία Θέματα