Δίνει χρόνο στον Ταϊλανδό...

Η αιφνιδιαστική κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου να καταθέσει το ποσό των 20 εκ. ευρώ στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι ουσιαστικά ...πίστωση χρόνου προς τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ.

Με αυτόν τον τρόπο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, δίνει στον Ταϊλανδό επιχειρηματία και τους συνεργάτες του το χρονικό περιθώριο που επιθυμούσαν, προκειμένου να ολοκληρώσουν όλες τις διαδικασίες και να κάνουν τα βήματα που απαιτούνται για την απόκτηση του πλειοψηφικού
πακέτου των μετοχών του συλλόγου.

Ασφαλώς και υπάρχουν πολλά ερωτήματα, μετά την απόφαση - δέσμευση του Γιάννη Αλαφούζου. Το βασικότερο είναι, πως γίνεται όλο το προηγούμενο διάστημα το μέλλον του Παναθηναϊκού να ...κρέμεται από μια κλωστή (αποτυχία αδειοδότησης στο πρωτάθλημα, ευρωπαϊκός αποκλεισμός, προσφυγές κτλ) και τα οικονομικά προβλήματα να ...βυθίζουν το κλαμπ και ξαφνικά ο ιδιοκτήτης των Πράσινων να καλύπτει την Α.Μ.Κ. με το ...εξωπραγματικό - για τα δεδομένα του Τριφυλλιού τα τελευταία χρόνια - ποσό των 20 εκ. ευρώ;

Αυτό είναι κάτι, στο οποίο μπορεί να δώσει απάντηση μονάχα ο Γιάννης Αλαφούζος… Αν εξετάσουμε το θέμα με την …κοινή λογική, είναι ξεκάθαρο ότι ο μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού έχει πάρει τις εγγυήσεις που ζητούσε από την Pan Asia και έχει πειστεί από τους Ασιάτες ότι θα προχωρήσει η υπόθεση, προτού κάνει αυτή την κίνηση.

Τέτοια deal δεν γίνονται από τη μια ημέρα στην άλλη και απαιτείται χρόνος για να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η πλευρά της Pan Asia έχει καθυστερήσει αρκετά και αυτή η παράταση που υπάρχει, δείχνει ότι κάπου έχει «κολλήσει» το θέμα. Επαναλαμβάνω ότι ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Πιεμπονγκσαντ και όσοι συμμετέχουν στο fund, θα κάνουν το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα, ενώ παραμένει άγνωστο τι θα γίνει στο σύλλογο, στην περίπτωση που η Pan Asia κάνει τελικά …πίσω και δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Keywords
Τυχαία Θέματα