Δημοσκόπηση RASS: Μπροστά 5,1% η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Όχι λέει το 55,6% στο “ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας” του Ανδρουλάκη

Προβάδισμα 5,1 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24 και πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πανελλήνια έρευνα εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 28,2%, τον ΣΥΡΙΖΑ

23,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,4%, το ΚΚΕ 6,8%, την Ελληνική λύση 4,8% και το ΜέΡΑ25 4,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 11,8%.

Βασικό ζητούμενο των εκλογών είναι και το πόσο πιθανή είναι η αυτοδυναμία για το κόμμα που θα έρθει πρώτο. Στο πλαίσιο αυτό και στην ερώτηση “ποια θα θέλατε να είναι η επόμενη κυβέρνηση”, το 27,2% θέλει αυτοδύναμη τη ΝΔ, έναντι του 11,5% που προτιμά αυτοδύναμο τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, το 13,4% επιθυμεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ποσοστό που πέφτει στο 9,3% στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται με 16,4% έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις πτωτικές τάσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος και στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28,4%, ο Αλέξης Τσίπρας με 26,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24,3%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 22,1% και τέλος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 14,1%.

Για την πρόταση Ανδρουλάκη “Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας” το 55,6% διαφωνεί, ενώ θετικά τη βλέπει το 38,8%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα για τις ευθύνες αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα