Δημήτρης Ανδρεόπουλος: Ένας… “στρατηγός” κρατάει ψηλά το λάβαρο του Παναθηναϊκού

Άραγε πως ένας πιστός “στρατιώτης” γίνεται “Στρατηγός”; Μπορεί κάποιος να αντέξει σε ελληνικό πάγκο για μια εννιαετία και ουδείς να φαντάζεται το μέλλον της ομάδας του δίχως τη φιγούρα του; Συμβαδίζουν το συναίσθημα και ο επαγγελματισμός; Πόση αντοχή χρειάζεται για να αντέξεις στην πίεση της… παραμονής, αλλά και στο αυξημένο άγχος του πρωταθλητισμού;

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει όλες τις απαντήσεις. Γιατί πίσω από όλα αυτά τα ερωτήματα, αυτός είναι η ξεκάθαρη απάντηση! Πίσω από την επιτυχία, πίσω από την “αναγέννηση” της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού

σαν άλλος Φοίνικας, αυτός είναι ο… υπεύθυνος!

Δεκαέξι (συν δύο) χρόνια με το Τριφύλλι στο στήθος

Το πρώτο συναπάντημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με τον Παναθηναϊκό ήταν αυτό που λέμε… έρωτας με την πρώτη ματιά! Δεκαεννιάχρονο παλικάρι άφηνε τον Παλαίμονα Κορίνθου για να κάνει το μεγάλο βήμα στον Παναθηναϊκό και από τότε δεν έβγαλε – ως παίκτης – τα πράσινα.

Ήταν της μοίρας του γραφτό να ζήσει όλη του την αθλητική πορεία στο Τριφύλλι. Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια γεμάτα τίτλους (5 Πρωταθλήματα – 2 Κύπελλα) και διακρίσεις. Και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποσυρθεί από τα γήπεδα, πάλι τα “πράσινα” φόρεσε!

Το πρώτο βήμα

Για δύο χρόνια, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Εκεί “έμαθε”, για να ακολουθήσει μια σημαντική πορεία στα γήπεδα του ελληνικού βόλεϊ, μέχρι να συναντηθεί και πάλι με τη μεγάλη του αγάπη. Τον Παναθηναϊκό.

Είσαι η αρχή και το τέλος!

Σαν δύο φίλοι που δεν χώρισαν ποτέ, ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος βρέθηκαν ξανά το 2014. Και από τότε πάνε χέρι – χέρι. Πότε ευτυχισμένοι, πότε λίγο σκυθρωποί, πότε με δυσκολίες, αλλά και με χαρές. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι και ο αθλητισμός.

Ανέλαβε τον Παναθηναϊκό σε μια δύσκολη περίοδο και έζησε μαζί του μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου. Τον αθλητικό “σκοταδισμό”, τον “Μεσαίωνα” μιας ομάδας που βρέθηκε ξαφνικά να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία εκείνη τη δύσκολη βραδιά της 26ης Απριλίου του 2018 στο Αιγίνιο…

Και πως αλλάζουν οι καιροί. Με πείσμα και υπομονή, με εργατικότητα και μεθοδικότητα, αλλά και με το μαγικό του… ραβδάκι, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κατάφερε να βρει τον τρόπο για να… ξυπνήσει τον κοιμώμενο γίγαντα του ελληνικού αθλητισμού. Να τον σηκώσει από τη βαριά “νάρκη” των προβλημάτων και κόντρα σε μπάτζετ και προβλέψεις να τον κάνει Πρωταθλητή. Δύο φορές.

Έξι τίτλους κατέκτησε ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος με τους Πράσινους ως προπονητής και συνεχίζει να… μετρά και να προσθέτει τρόπαια στη… συλλογή του Παναθηναϊκού. Για τον ίδιο είναι κάτι πιο σημαντικό. Το γεγονός ότι κράτησε την υπόσχεση του. Το γεγονός ότι έκανε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή και διεκδικητή σε όλα τα μέτωπα. Και ένα “καημό” έχει ακόμα. Τον ευρωπαϊκό τίτλο. “Θα έρθει κι αυτός”, λέει με νόημα. Κάτι θα ξέρει παραπάνω! Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι αυτός!

Keywords
Τυχαία Θέματα