Δικό του! (video)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Δύο χρόνια μετά τη μέρα που εγκατέλειψε τον ημιτελικό γύρο με πόνους στον δεξιό του αγκώνα και αφού πέρασε 24 μήνες αβεβαιότητας κατάφερε να κερδίσει με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 7-6) τον τενίστα έκπληξη του φετινού Γουίμπλεντον τον Νοτιοαφρικάνο Κέβιν Άντερσον.

Σωματικά δυνατός και πνευματικά έτοιμος ο Σέρβος τενίστας μπήκε πολύ αποφασιστικά στον τελικό. Έκανε μπρέικ στο πρώτο μόλις γκέιμ του αγώνα και με δεύτερο μπρέικ πήρε πλεονέκτημα με 4-1,
κερδίζοντας το πρώτο σετ με 6-2. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ο Τζόκοβιτς έκανε το 2-0 σετ. Ένα γρήγορο μπρέικ στο πρώτο γκέιμ και ένα ακόμη στην ίδια χρονικά στιγμή με το πρώτο σετ του έδωσαν άερα με 4-1. Κέρδισε και το δεύτερο σετ με 6-2.

Ο Αντερσον ήταν φανερά κουρασμένος αφού χρειάστηκε 21 ώρες παιχνιδιού για να πάει στον τελικό. Παρότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Σέρβου που είχε απαντήσεις στο καλό σερβίς του ο Άντερρσον πάλεψε στα όρια για να κερδίσει ένα σετ. Κράτησε το σερβίς του στο τρίτο σετ απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις με μπρέικ αλλά πέντε φορές έχασε την ευκαιρία είτε να κάνει μπρέικ είτε να πάρει το σετ!

Μοιραία όλα οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ όπου πολύ νωρίς ο Τζόκοβιτς έσπασε το αντίπαλο σερβίς και πήρε ένα ασφαλές προβάδισμα με 5-1. Τελείωσε άνετα με 7-2 το τάι μπρέικ και το σετ και κατέκτησε για 4η φορά στην καριέρα του Γουίμπλεντον νίκη που εκτός όλων των άλλων θα του αποφέρει και ποσό 2.250.000 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα