Δίκη Φιλιππίδη: “Θα έρθει έστω και με καροτσάκι εφόσον δεν αποδημήσει εις Κύριον”, λέει ο δικηγόρος του ηθοποιού

Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί τελικά η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής του συνηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος δήλωσε πως ο ηθοποιός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν του επιτρέπουν να δώσει το παρών.

Η πλευρά του καλλιτέχνη δεν κατέθεσε κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό, με τον γνωστό ποινικολόγο να αναφέρει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει χάσει 25 κιλά, και ενδεχομένως να μεταφερθεί με καροτσάκι στην επόμενη συνεδρίαση. “Σας λέω ότι ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά

και δεν αποδημήσει εις Κύριον…” είπε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής, με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Μίντζια να τονίζει ότι η άλλη πλευρά επικαλείται ένα πρόβλημα υγείας χωρίς χαρτιά γιατρών, προσθέτοντας ότι καταπατούνται τα δικαιώματα των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό κατά συρροήν και δύο απόπειρες.

Διαβάστε τον επίμαχο διάλογο στο δικαστήριο:

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: “Δεν είναι δυνατόν για λόγους υγείας να είναι εδώ σήμερα ο Πέτρος Φιλιπίδης για να σας αναπτύξει τη θέση του σε σχέση με όσα τον κατηγορούν. Για αυτό θα σας παρακαλούσα να διακόψετε ώστε ο πρωταγωνιστής αυτής της δίκης – που δεν είναι εικονική αλλά πραγματική – να έρθει σε αυτή την αίθουσα όχι μόνο για να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών αλλά και για να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Αυτό είναι δικονομικά σωστό.

Πρόεδρος: Υπάρχει κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του;

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε. Αν δώσετε διακοπή θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος όχι ως Θεός. Αν είναι σε θέση να έρθει, θα έρθει με καροτσάκι. Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος, ότι το λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά.

Πρόεδρος: Πρέπει να έρθει ….

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….

Αλέξανδρος Μίντζιας(Πολιτική Αγωγή): Πάντως δεν κάναμε εμείς αυτή τη προσημείωση…

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Σας λέω ότι ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…

Αλεξανδρος Μίντζιας: Εδώ και δυο μήνες στα κανάλια προαναγγέλλει η πλευρά του κατηγορουμένου αποκαλύψεις και κάνει επιθέσεις σε μάρτυρες. Από την αρχή ακόμα και πριν τις καταγγελίες επικαλείται ένα πρόβλημα υγείας. Ήρθαν εδώ χωρίς χαρτιά γιατρών και λένε στο δικαστήριο ότι θα πεισθεί δια της…οράσεως (…) Καταπατούνται τα δικαιώματα των θυμάτων, διαβάλλονται στην τηλεόραση και έχουν έρθει να απαντήσουν εδώ που αρμόζει.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα