Δίχως ίχνος χαλάρωσης ...

Είναι ανθρώπινο για οποιονδήποτε κάθε φορά που βλέπει μια πρωτοπόρο ομάδα ν’ αντιμετωπίζει την ουραγό και χωρίς βαθμό έπειτα από πέντε αγωνιστικές να θεωρεί το συγκεκριμένο ζευγάρι άνισο. Οχι πως δεν είναι κάτι που ισχύει αλλά ταυτόχρονα αυτήν είναι κι η μεγαλύτερη παγίδα για το – θεωρητικά – φαβορί της αναμέτρησης. Για το ... αουτσάιντερ είναι ένας αγώνας από αυτούς που δεν είχε σημειωμένους στο καλεντάρι του πως θα πρέπει να πάρει κάτι από τον συγκεκριμένο,
συνεπώς ότι πάρει είναι κέρδος. Με άλλον προπονητή, τον κ. Μαντζουράκη συγκεκριμένα, ο τρίτος που κάθεται στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης από το ξεκίνημα της σεζόν, που με την εμπειρία του από τέτοιες ομάδες και σε τέτοιους αγώνες θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον – κατά τεκμήριο – ανώτερο ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 18.15 στην πένθιμη Τούμπα.

Κι αυτό γιατί σήμερα το πρωί στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί στα Τέμπη, στο μνημείο των έξι αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα των Χαράλαμπου Ζαπουνίδη (20 ετών), Δημήτριου Ανδρεαδάκη (25 ετών), Χριστίνας Τζιόβα (18 ετών), Αναστάσιου Θέμελη (22 ετών), Γεώργιου Γκανάτσιου (22 ετών) και Κυριάκου Λαζαρίδη (17 ετών) το ετήσιο μνημόσυνο για τη συμπλήρωση δέκα εννιά ετών από εκείνη την αποφράδα ημέρα, στο οποίο έχασε τη ζωή του - εξίσου άδικα – κι ο 68χρονος οδηγός του άλλου οχήματος που συγκρούστηκε με το λεωφορείο των παιδιών, Αστέριος Αγκζιώτης. Αυτός είναι ο λόγος που το μοναδικό πανό που θα κρεμαστεί στο γήπεδο της Τούμπας θα είναι αυτό του Κορδελιού, του οποίου μέλη ήταν οι άτυχοι οπαδοί.

Πίσω στο αγωνιστικό κομμάτι, ο «Δικέφαλος» προέρχεται από την πλέον πειστική και συνάμα αποτελεσματική του εμφάνιση. Το 4-1 επί της Μπάτε Μπορίσοφ με τρία γκολ σε δέκα επτά λεπτά κι η εν γένει παρουσία του ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή, αποδεικνύοντας πως έχει πετάξει από πάνω του το άγχος και την πίεση που τον συνόδευαν ως τώρα, κουβαλώντας και τους μείον δυο βαθμούς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Παράλληλα, η παρουσία κάθε ποδοσφαιριστή στους δέκα τέσσερις αγώνες που προηγήθηκαν ήταν ένα μικρό τεστ στα μάτια της τεχνικής ηγεσίας και για τις ικανότητες του ίδιου αλλά και για τις συνεργασίες που έβγαζε ανάλογα με το ποιόν είχε δίπλα του, μπροστά του, πίσω του κ.ο.κ. Αυτό της περασμένης Πέμπτης έδειξε πολύ θετικά στοιχεία κι όπως όλα δείχνουν – σχεδόν – αυτούσιο θα παραταχθεί και στον αποψινό αγώνα με στόχο να επιβάλλει εξ αρχής τον ρυθμό του, να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και ν’ αντικρούσει με αποτελεσματικότητα την ... απόγνωση για βαθμούς της ομάδας, που και πέρσι στον αγώνα της Ριζούπολης του είχε στερήσει λόγω ισοπαλίας, σε ματς που είχε διεξαχθεί – επίσης – στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ενας αγώνας με συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό σενάριο κι ευκολότερο μονοπάτι «επιτυχίας» αν οι γηπεδούχοι καταφέρουν και σκοράρουν νωρίς. Μια ομάδα μ’ εύθραυστη ψυχολογία σαν τη συγκεκριμένη, με ελπίδες, προσδοκίες, ενδόμυχες σκέψεις χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν συνειδητοποιήσει στην πράξη τις αγωνιστικές ισορροπίες. Με κάθε σεβασμό – και – στη συγκεκριμένη ομάδα, ο Νο1 κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ είναι ο εφησυχασμός. Ο βαθμός δυσκολίας θα καθοριστεί από την εξέλιξη του αγώνα και μόνον από δαύτην. Είναι το τελευταίο ματς πριν από τη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων κι εφόσον ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του πάρουν αυτό που θέλουν θα έχουν ολοκληρώσει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα που θα τους παρέχει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις σε όλα τα επίπεδα για να δουλέψουν απερίσπαστα τις επόμενες ημέρες σε όλους τους τομείς αλλά και για να ξεκουραστούν, ψυχολογικά και σωματικά. Σε λίγες ώρες λοιπόν οι όποιες απαντήσεις. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια
Keywords
Τυχαία Θέματα