Διαμαντόπουλος: "Χρειαζόταν σοκ η ομάδα"

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος είχε ενεργό ρόλο στην απόφαση που πήρε σήμερα (5/11) η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης για τη λύση της συνεργασίας με τον Πάκο Ερέρα. Ο τεχνικός διευθυντής των "κίτρινων" συμμετείχε στη συζήτηση που είχε ο Ισπανός τεχνικός με τον πρόεδρο του συλλόγου, Θοδωρή Καρυπίδη, οπότε γνωρίζει τα πράγματα από πρώτο χέρι. Αυτή την ώρα, λοιπόν, εξηγεί στους εκπροσώπους του Τύπου ποιοι ήταν οι λόγοι της απόφασης για το "διαζύγιο".
Εξ αρχής, ο Διαμαντόπουλος
είπε: "Δεν είναι χαρούμενη μέρα για εμάς.Είναι καλός προπονητής ο Πάκο Ερέρα και δεν είναι ευχάριστη αυτή η εξέλιξη. Έπρεπε, όμως, να παρθεί μια απόφαση, για να έχουμε μια καλύτερη μέρα μπροστά μας".

Και συνέχισε: "Έπρεπε να κάνουμε μια αλλαγή, για να αποσυμπιέσουμε κάποια πράγματα στην ομάδαΟ πρόεδρος το περασμένο καλοκαίρι έκανε οικονομική υπέρβαση και είπαμε να κυνηγήσουμε κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα. Αυτό μέχρι τώρα δεν βγαίνει.Συζητήσαμε, λοιπόν, σήμερα (5/11) και οι τρεις (σ.σ. Καρυπίδης, Ερέρα, Διαμαντόπουλος) και συναποφασίσαμε ότι το καλύτερο για την ομάδα, για να την ξυπνήσουμε, είναι η αλλαγή προπονητή. Χρειαζόταν μια ένεση να κάνουμε, κάτι για να σοκάρουμε την ομάδα".
Είπε ακόμη: "Υπάρχουν ρίσκα σε αυτή την απόφαση, που στα παίρνουμε εμείς.Πριν μια εβδομάδα και μέχρι σήμερα πριν τις 4 το απόγευμα δεν υπήρχε διαδικασία αναζήτησης προπονητή. Τώρα, πλέον, ψάχνουμε. Θέλω να τονίσω, πάντως, ότι οι σχέσεις μας με τον Ερέρα ποτέ δεν χάλασαν, για αυτό και είπα ότι δεν είναι μια χαρούμενη μέρα. Κι ο Ερέρα ήταν κάποτε τεχνικος διευθυντής, γι' αυτό και καταλαβαίνει τη θέση που βρεθήκαμε όλοι".

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε λεπτομερώς σε αυτό που είπε ο Ισπανός τεχνικός στη σύσκεψη: "Ο Ερέρα μας είπε: "προσπαθώ και δουλεύω αλλά δεν λειτουργεί το πράγμα καλά, ίσως δεν έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών". Αυτό μας ώθησε στην απόφαση για αλλαγή προπονητή".

Σχετικά με την επόμενη μέρα, ο Διαμαντόπουλος είπε: "Πρέπει να αντιληφθούμε την ελληνική πραγματικότητα και να βρούμε έναν προπονητή που να αξιοποιήσει το υλικό. Να μην είμαστε ως ομάδα του στιλ "εμείς παίζουμε αυτό που παίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι".Ξέρω τι ψάχνουμε, αλλά δεν μπορώ να πω τώρα κάτι. Θέλουμε κάποιον ο οποίος ή να ξέρει την Ελλάδα ή να μπορεί να προσαρμοστεί στην Ελλάδα. Προσωρινά, την προπόνηση θα την κάνουν ο Τερζής και ο Μελισσάς".

Στην ερώτηση μέχρι πότε υπολογίζει ότι ο Άρης θα έχει νέο προπονητή, ο Διαμαντόπουλος απάντησε: "Θα θέλαμε να πάμε με καινούριο προπονητή στο ματς με τον Απόλλωνα (12/11), αλλά αυτό δεν θα μας κάνει να πιεστούμε".

Ο Διαμαντόπουλος ρωτήθηκε σχετικά και με όσα ακούστηκαν περί χάσματος στις αποφάσεις του ίδιου και του Ερέρα το περασμένο καλοκαίρι για τις μεταγραφές των παικτών. Είπε: "Οι παίκτες που ήρθαν αποφασίστηκαν από κοινού με τον Ερέρα να αποκτηθούν. Αν είτε εγώ, είτε ο Ερέρα, ένας από τους δύο έλεγε "όχι", δεν προχωρούσαμε στην απόκτηση του παίκτη".
Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη είπε ακόμη στη διάρκεια της ενημέρωσης ότι... "ο Πάκο Ερέρα θα μείνει ένα διάστημα δύο εβδομάδων ακόμη στη Θεσσαλονίκη, για να ενημερώσει τον επόμενο προπονητή του Άρη, σχετικά με το έμψυχο υλικό που του παραδίδει".
Keywords
Τυχαία Θέματα