Δεν είναι πουλί... δεν είναι αεροπλάνο... είναι ο Εμπαπέ!

Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που είδα στο ντέρμπι της Παρί με την Λυών! Την ώρα του αγώνα μου βγήκε αυθόρμητα ότι αυτός ο τύπος... ο Κιλιάν Εμπαπέ... είναι βγαλμένος από videogame!

Δεν ξέρω βέβαια αν με έναν παίκτη κάποιος σε videogame έχει κάνει τέσσερα γκολ και έχει χάσει τέσσερα τετ-α-τετ σε είκοσι-πέντε λεπτά! Μου φαντάζει απίθανο και αν συμβεί το ένα από τα δύο φαντάζομαι ότι ο αντίπαλος θα σπάσει χειριστήριο, θα σπάσει τηλεόραση... κάτι θα κάνει τέλος πάντων!

Με αυτόν τον παίκτη στο ρόστερ
δεν σε ενδιαφέρει αν θα παίξεις με δέκα παίκτες σε ένα ματς! Δεν σε ενδιαφέρει σίγουρα να κάνεις παιχνίδι κατοχής! Σε ενδιαφέρει να παίζεις όσο το δυνατόν πιο πίσω για να έχει χώρο να τρέξει το άτι!! Σε αυτά τα είκοσι-πέντε λεπτά έμοιαζε να παίζει ένας άντρας με παιδάκια... έμοιαζε με ματς σχολικού πρωταθλήματος όπου μια ομάδα έχει έναν παικταρά και του δίνει την μπάλα να περάσει πέντε παίκτες και να σκοράρει. Δεν είναι δίκαιο, όχι δεν είναι δίκαιο γιατί δεν προλαβαίνεις ούτε να τον κλωτσήσεις!

Η Παρί θα πάρει το πρωτάθλημα, αυτό είναι ήδη σίγουρο! Η Λυών μπορεί να τερματίσει δεύτερη, δεν είναι κακή ομάδα και αν δεν έμενε με δέκα παίκτες ίσως... να έπαιρνε αποτέλεσμα, αλλά πλέον αυτό ακούγεται αστείο!

Με μια μίνι έρευνα, ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι σίγουρα ο αθλητής που πιάνει την υψηλότερη ταχύτητα αυτή την στιγμή στο κόσμο... δεν μιλάμε για μέση ωριαία ταχύτητα αλλά για ανώτατη ταχύτητα! Ο μόνος στην ιστορία που τον έχει ξεπεράσει σε ανώτατη ταχύτητα είναι ο Γιουσέιν Μπόλτ όταν έκανε Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα το 2009 στο Βερολίνο και εκεί ελάχιστα.

Η διαφορά τους είναι ότι ο Μπολτ είχε αρκετά μεγαλύτερη μέση ωριαία ταχύτητα... δηλαδή έμεινε περισσότερη ώρα κοντά σε αυτή την ταχύτητα από τον Εμπαπέ! Ο δεύτερος πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής στο Παγκόσμιο κύπελλο ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, οι κορυφαίοι σε ανώτατη ταχύτητα είναι αρκετά πίσω από τον Εμπαπέ!

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Εμπαπέ, το 2012 είχε δοκιμαστεί στην Τσέλσι. Είχε παίξει στην επίθεση παρέα με τον Τάμι Άμπραχαμ (…φέτος δανεικός στην Άστον Βίλα) και είχαν νικήσει με 8-0 την αντίστοιχη παιδική ομάδα της Τσάρλτον χωρίς ο Εμπαπέ να σκοράρει! Οι άνθρωποι της Τσέλσι είχαν πει στην μητέρα του, Φαϊζά ότι : «Πρέπει να έρθετε ξανά για να δούμε το παιδί σε άλλη μια δοκιμή, δεν είμαστε σίγουροι.»

Η μητέρα του απάντησε : «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία σας ή θα τον πάρετε τώρα ή σε πέντε χρόνια θα πρέπει να πληρώσετε πενήντα εκατομμύρια.» Δεν είχε κι άδικο! Έξι χρόνια μετά η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε τετραπλάσιο ποσό και τον έκανε δικό της! Τώρα πια αν τον θέλει κάποιος... θα πρέπει να πληρώσει οκταπλάσια, εννιαπλάσια... δεν μπορώ να φανταστώ τι αλλά... τα αξίζει!
Keywords
Τυχαία Θέματα