Δεν άντεξε, αλλά ελπίζει (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο, καθώς προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Χιμπέρνιαν κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις με 3-2.

Οι Αρκάδες, οι οποίοι τελειώσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Πασσαλίδη (83'), ήταν καλύτεροι και ουσιαστικοί στο πρώτο 45λεπτο. Ο Κυριακόπουλος με δύο γκολ έδωσε αέρα... πρόκρισης στην ομάδα του, αλλά στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και σημείωσαν τρία τέρματα.

Αν και θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι
καλύτερο από αυτό το ματς, η ήττα με 3-2 κρατάει ζωντανό τον Αστέρα στο κυνήγι της πρόκρισης.

Αιφνιδίασε με Κυριακόπουλο

Αν και στο πρώτο τρίλεπτο η Χιμπέρνιαν έδειχνε να έχει μπει με το πόδι στο γκάζι, ωστόσο οι Αρκάδες ήταν αυτοί που επέβαλαν το ρυθμό που ήθελαν και έκαναν το παιχνίδι που ζητούσε ο Σάββας Παντελίδης. Με τον Κυριακόπουλο να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ σχεδόν από τη γραμμή του άουτ, ο Αστέρας Τρίπολης αιφνιδίασε τους Σκωτσέζους στο 12' και πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Μπόγνταν φέρει μεγάλη ευθύνη για το τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του, αφού δεν μπόρεσε να διώξει με τα πόδια στην κλειστή του γωνία.

Ο ΜακΓκιν άγγιξε την ισοφάριση στο 19' με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι για λίγα εκατοστά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπόιλ να χάσει σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 1-1. Μετά το 30' ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να απομακρύνει την πίεση από την περιοχή του Αθανασιάδη και να διευρύνει το προβάδισμα του και πάλι με τον Κυριακόπουλο. Ο αριστερός μπακ των Αρκάδων με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε για δεύτερη φορά του Μπόγνταν και έγραψε το 2-0 στο 35', σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Κυριάρχησε η Χιμπέρνιαν

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Γκρέι μπήκε στο παιχνίδι και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του, καθώς ήταν δραστήριος, ενώ λίγο αργότερα βρήκε και δίχτυα. Το σύνολο του Παντελίδη είχε οπισθοχωρήσει, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα κατοχή του και δεχόταν πίεση από τους γηπεδούχους. Η κατοχή τους μετουσιώθηκε σε γκολ στο 54' με τον Αμπροουζ να μειώνει σε 2-1 με τη βοήθεια της τύχης και του Μπόιλ, αφού η “στρογγυλή θεά” χτύπησε στο δοκάρι και στον συμπαίκτη του πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Η αντίδραση του Αστέρα δεν ήρθε ποτέ. Παρά τις αλλαγές του Παντελίδη, οι Αρκάδες συνέχισαν να έχουν προβλήματα στη δημιουργία φάσεων, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στο 77' έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Γκρέι δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του να τον ρίξει στο ματς και με σουτ από τα δεξιά νίκησε τον Αθανασιάδη και έγραψε το 2-2.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για τον Αστέρα στο 83', όταν ο Πασσαλίδης αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα της Τρίπολης με δέκα παίκτες. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε την ευκαιρία στη Χιμπέρνιαν να ολοκληρώσει την ανατροπή και πάρει τη νίκη με γκολ του Κάμπερι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Χιμπέρνιαν (Νιλ Λένον): Μπογκντάν, Γουίτακερ (46΄ Γκρέι), Χάνλον. ΜακΓκιν, Σλίβκα, Μπόιλ, Μάλλαν, Στίβενσον, Καμπέρι, ΜακΓκρέγκορ, Αμπρόουζ.
Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (56΄ Ρόλε, 77΄ Μαρτίνεθ), Καλτσάς (77΄ Άνχελ), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (87΄ Χριστόπουλος), Μανιάς
Keywords
Τυχαία Θέματα