Δεινοπάθησε, αλλά νίκησε 3-2 η Άρσεναλ

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στην Ουαλία, με 5 γκολ, πολλές χαμένες ευκαιρίες και 31 τελικές προσπάθειες από Κάρντιφ και Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες για άλλη μία φορά παρουσίασαν πολύ μεγάλες αμυντικές αδυναμίες, αλλά η μεγάλη κλάση των Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ, τους έδωσε τελικά τη νίκη. Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη για την Άρσεναλ που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Χωρίς νίκη παρέμεινε η Κάρντιφ.

Παιχνίδι λαθών στο 1ο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με γκάφα από τον Τσεχ που παραλίγο
να μιμηθεί τον Άλισον στο χθεσινό αβίαστο λάθος που έκανε με την Λίβερπουλ. Σε γύρισμα του Παπασταθόπουλου τον πίεσε ο Ριντ, πήγε να μπερδευτεί, αλλά τελικά κράτησε τη μπάλα στην κατοχή του. Λίγο αργότερα και πάλι ο Τσεχ έστρωσε τη μπάλα στον Άρτερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε άουτ.
Μετά από αυτό το κακό διάστημα, η Άρσεναλ ανέβασε την απόδοση της και είχε την πρώτη της καλή φάση. Μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε, ο Λακαζέτ πάτησε τη μπάλα για τον Ράμσεϊ, αλλά ο γκολκίπερ της Κάρντιφ απέκρουσε το σουτ του και στη συνέχεια η προβολή του Μουστάφι κατέληξε πάνω από το δοκάρι.
Τελικά η ομάδα του Ουνάι Έμερι βρήκε τη λύση από στημένη φάση. Κόρνερ που εκτέλεσε ο Τσάκα και την ωραία κεφαλιά από τον Μουστάφι. Στο 15΄ ο Μονρεάλ βρέθηκε απέναντι από τον Έθριτζ έπειτα από λάθος κοντρόλ του Μπαμπά, αλλά το πλασέ του βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ της Κάρντιφ.
Αφού στο 19΄ η Κάρντιφ είχε ευκαιρία με τον Χόιλετ, οι «κανονιέρηδες» άγγιξαν το 0-2, αλλά το σουτ του Λακαζέτ βρήκε το δεξί δοκάρι του Έθριτζ.
Η Άρσεναλ πλήρωσε και πάλι την κακή αμυντική της λειτουργία και δέχτηκε ένα φτηνό γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Καμαράσα που σκόραρε με κοντινό δεξί σουτ.

Άμυνες που έμοιαζαν με …παιδική χαρά

Με αυτή την άμυνα, η Άρσεναλ δεν μπορεί να έχει υψηλές βλέψεις. Απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε σκοράρει ούτε ένα γκολ σε τρεις αγώνες, πέτυχε δύο σήμερα και χρειάστηκε τελικά η κλάση του Ομπαμεγιάνγκ και του Λακαζέτ, για να πάρει η Άρσεναλ την πολύτιμη νίκη
.

Στο 62΄ λοιπόν ο Ομπαμεγιάνγκ, αφού δέχτηκε την ασίστ του Λακαζέτ, πλάσαρε εντυπωσιακά και έδωσε την πρωτοπορία στο σκορ εκ νέου στην ομάδα του.
Δεν χάρηκε και πολύ όμως η Άρσεναλ το 2ο γκολ που πέτυχε. Εξαιρετική κεφαλιά του Ουόρντ έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μόρισον, η μπάλα βρήκε και το δεξί δοκάρι του Τσεχ προτού καταλήξει στα δίχτυα του, 2-2 για την ομάδα του Γουόρνοκ που δεν έχει ποιότητα, αλλά «παλεύει» πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η λύτρωση για τους «κανονιέρηδες» ήρθε στο 81΄ με εκπληκτικό δυνατό δεξί σουτ από τον Λακαζέτ στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα της Κάρντιφ. Πήρε το τρίποντο η Άρσεναλ, παραμένει όμως ο προβληματισμός για την κακή αμυντική της λειτουργία. Η Κάρντιφ σε επίπεδο πρωταθλήματος, δεν είχε σκοράρει μέχρι σήμερα και ήταν η μοναδική ομάδα και στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες του Νησιού που δεν είχει βρει δίχτυα! Σκόραρε όμως δις σήμερα.

ΚΑΡΝΤΙΦ: Έθριτζ, Εκουελέ Μανγκά, Μόρισον, Μπαμπά, Μπένετ, Καμαράσα, Άρτερ, Ραλς, Χόιλετ, Ρέιντ, Γουόρντ (84' Ζοχορέ)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Μονρεάλ, Γκεντουζί (70' Τορέιρα), Τζάκα, Εζίλ (84' Γουέλμπεκ), Ράμσεϊ, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ
Keywords
Τυχαία Θέματα