Δεύτερο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών για το "It Chapter Two"

Επιπλέει ο κόσμος απ' ό,τι φαίνεται.

Αν και απέφερε περίπου 25% λιγότερα απ' ό,τι ο προκάτοχός του το 2017 στο πρώτο του Σαββατοκύριακο, το "It: Chapter Two" κυριάρχησε στο box office με το κατ' εκτίμηση ντεμπούτο των 91 εκ. δολαρίων.

Αυτό το ποσό αυτόματα το κατατάσσει ως το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών για ταινία τρόμου, ακολουθώντας το "It" του 2017, το οποίο απέσπασε 123,4 εκ. δολάρια. Σχεδόν ισάξια τα πήγε το sequel

και στο παγκόσμιο άνοιγμά του, με 94 εκ. δολάρια, αριθμός που τον φέρνει στην πρώτη θέση του Σαββατοκύριακου.

Ακολουθούν τα 10 καλύτερα box office ανοίγματα των ΗΠΑ σε ταινίες τρόμου ακατάλληλες για ανηλίκους (μέσω Box Office Mojo):

1. IT $123,4 εκατομμύρια 2. It Chapter Two $91 εκατομμύρια 3. Halloween (2018) $76,2 εκατομμύρια 4. Us $71,1 εκατομμύρια 5. The Nun $53,8 εκατομμύρια 6. Paranormal Activity 3 $52,6 εκατομμύρια 7. The Conjuring $41,9 εκατομμύρια 8. Paranormal Activity 2 $40,7 εκατομμύρια 9. Friday the 13th (2009) $40,6 εκατομμύρια 10. The Conjuring 2 $40,4 εκατομμύρια

Όπως επισημαίνει το THR, υπάρχουν κάποιοι πιο εμφανείς λόγοι για την απόδοση του "Chapter Two" συγκριτικά με το πρώτο "It" remake του 2017, πέρα ότι απλά πρόκειται για ένα sequel. Ένας από τους πιθανούς προφανείς λόγους είναι το ότι η πρώτη ταινία σε σχέση με τη δεύτερη, είχε καλύτερες κριτικές (64% στο Rotten Tomatoes ενάντια στο 86% για την ταινία του 2017). Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι και η διάρκεια, αφού το "It: Chapter Two" φτάνει τις 2 ώρες και 49 λεπτά, πάνω από μισή ώρα παραπάνω από την πρώτη ταινία.

"Για εμένα, το βασικό είναι ότι τώρα είμαστε στην 1η και τη 2η θέση για ανοίγματα ταινιών τρόμου. Πάντα λέγαμε πως αυτή η ταινία θα πάρει 85 εκ. δολάρια ή 90, δεν θα χτυπούσαμε τα ίδια νούμερα ξανά" είπε ο επικεφαλής αμερικανικής διανομής της Warner Bros., Jeff Goldstein, στο THR.

Το υπερφυσικό φιλμ τρόμου, που βασίζεται στο διάσημο, ομώνυμο μυθιστόρημα του Stephen King, διαδραματίζεται 27 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτης ταινίας. Ο σκηνοθέτης Andy Muschietti και ο σεναριογράφος Gary Dauberman επέστρεψαν για τις θέσεις τους, που είχαν και στο προηγούμενο Αυτό. Πίσω από τις κάμερες, η δημιουργική ομάδα της ταινίας αποτελείται από το διευθυντή φωτογραφίας Τσέκο Βαρέζε (The 33), τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνογράφο Πολ Ντ. Όστερμπέρι (The Shape of Water), τον μοντέρ Τζέισον Μπάλαντάιν (IT, Mad Max: Fury Road) και τον υποψήφιο για Όσκαρ σχεδιαστή κοστουμιών Λουίς Σεκίρα (The Shape of Water, Mama). Στο cast θα βρούμε τον Bill Skarsgård να επιστρέφει ως Pennywise, αλλά και τους James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, James Ransone, Andy Bean, Jaeden Martell, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Chosen Jacobs, Jeremy Ray Taylor, Jack Dylan Grazer και Wyatt Oleff.

Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας για το "It: Chapter Two" εδώ., που στη χώρα μας κυκλοφόρησε στις 05 Σεπτεμβρίου.

Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες, αλλά μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

IGN Greece It Chapter Two Review [Update] Νικητες: Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα του IT: Chapter Two Πιθανό ακόμα ένα sequel για το IT

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα