Δε κτίζεται ένα νέο σύνολο μέσα σε ένα μήνα

Επεσαν οι τίτλοι τέλους στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Μία διαδικασία η οποία άνοιξε μία μεγάλη συζήτηση αναφορικά με τη δυναμική του νέου συνόλου που ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ειδικά μετά τις βαριές ήττες από την Γκενκ και την Αϊντχόφεν, η κριτική άγγιξε τα όρια της απαξίωσης. Η προσωπική μας άποψη είναι πως στα φιλικά δεν έχουν θέση ούτε τα αποθεωτικά σχόλια, αλλά ούτε και η ισοπεδωτική κριτική.

Ο γόνιμος διάλογος είναι χρήσιμος προκειμένου να εντοπιστούν τα κακώς κείμενα που
είναι βέβαιο πως υπάρχουν όταν μία ομάδα διανύει το στάδιο της προετοιμασίας. Άλλωστε αυτή είναι η χρησιμότητα των καλοκαιρινών τεστ: ο εντοπισμός των λαθών και η διόρθωσή τους, είτε μέσω των προπονήσεων, είτε με τις προσθήκες και τις απομακρύνσεις από το ρόστερ.

Αυτό πράττουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Απομακρύνουν εκείνα τα κομμάτια του παζλ τα οποία –σύμφωνα με τη γνώμη τους- δημιουργούν ανορθογραφίες (Μάριν, Ρομαό, Ενγκελς, Τζούρτζεβιτς). Παράλληλα επιχειρούν να τα αντικαταστήσουν με παίκτες που θα προσφέρουν άμεσα και περισσότερα στο σύνολο το οποίο οραματίζονται.

Όλη η διαδικασία είναι δύσκολη, επίπονη και απαιτεί χρόνο, υπομονή. Δε κτίζεται ένα νέο σύνολο μέσα σε ένα μήνα. Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές. Εκεί θα χρειαστεί ορθολογική προσέγγιση των καταστάσεων. Η εν θερμώ λήψη αποφάσεων είναι κακός σύμβουλος. Τα λέμε τώρα, που το ημερολόγιο δείχνει 26 Ιουλίου. Διότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος…

Δε θα πούμε πολλά για το τελευταίο φιλικό με αντίπαλο την Γκεζτέπε. Ο Μαρτίνς προτίμησε να χρησιμοποιήσει αρκετούς παίκτες οι οποίοι δε βρίσκονται ανάμεσα στις βασικές επιλογές του. Μάλιστα τους είχε προειδοποιήσει μετά το ματς με την Αϊντχόφεν πως θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Η εικόνα τους –σοβαρότητα και συγκέντρωση- θα πρέπει να τον άφησε ικανοποιημένο, καθώς αυξάνονται πια οι επιλογές του για το βασικό κορμό. Λογικά, θα τον δούμε στην τελική πρόβα με τη Λεγκανές, την Τετάρτη στις 9 το βράδυ στο Καραϊσκάκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα