Close Combat: The Bloody First Preview
“Men of a great division, courage is our tradition”
Έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του Gateway to Caen του τελευταίου κεφαλαίου της σειράς Close Combat, η οποία έχει απασχολήσει εκατομμύρια wargamers ανά τον κόσμο. Φέτος η βασανιστική αυτή αναμονή θα φτάσει στο τέλος της, καθώς η Slitherine ετοιμάζεται να εξαπολύσει τα... σκυλιά του πολέμου. Το Close Combat: The Bloody First, η ονομασία του οποίου είναι εμπνευσμένη από το παρατσούκλι του 1ου τμήματος πεζικού των Η.Π.Α, είναι το πρώτο κεφάλαιο της σειράς που θα αξιοποιεί την 3D Archon engine, φιλοδοξώντας να αποτυπώσει με μεγαλύτερη ακρίβεια και ρεαλισμό τρία campaigns του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην τελική έκδοση του παιχνιδιού θα περιλαμβάνονται τρία Theatre Campaings, που θα λαμβάνουν χώρα στην Τυνησία, στην Σικελία (Operation Husky) και στη Νορμανδία (Operation Overlord).
Κατόπιν πρόσκλησης της Slitherine, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πρόσβαση σε μια preview έκδοση του Close Combat: The Bloody First και να μονομαχήσουμε στη Σικελία στο πλευρό των Συμμάχων και των δυνάμεων του Άξονα. Ξεπερνώντας γρήγορα το αρχικό σοκ που μας προκάλεσε η αδυναμία πρόσβασης στα tutorials, ορμήσαμε στην μάχη της Gela αναλαμβάνοντας την ηγεσία της θρυλικής 1st Infanty Division. Η αποστολή μας ήταν να καταλάβουμε συγκεκριμένα objectives, τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Ιταλικών στρατευμάτων.
Για τους αμύητους, να σημειώσουμε ότι το Close Combat: The Bloody First ανήκει στο real-time tactics (RTT) genre, αποτελώντας παράλληλα έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους του. Κοινώς τακτικές που έχουμε δει στα RTS, όπως επιλέγω όλες τις μονάδες μου και στις στέλνω να καταλάβουν το ύψωμα, όχι μόνο δεν υφίστανται, αλλά αν προσπαθήσετε να τις εφαρμόσετε θα καταλήξετε με βαριές απώλειες. Μπορεί να μην υπάρχει micromanagement σε κτήρια και resources, ωστόσο κάθε μονάδα είναι πολύτιμη και απαρτίζεται από στρατιώτες που συμπεριφέρονται με ρεαλισμό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες, όπως το ηθικό των μονάδων σας.
Ο ωμός ρεαλισμός και η εξαιρετική A.I είναι τα βασικά προτερήματα του Close Combat: The Bloody First. Αν θέλετε να στεφθούν οι προσπάθειες σας με επιτυχία θα χρειαστεί να σκεφτείτε ως πραγματικός στρατηγός και να αξιολογήσετε το πεδίο της μάχης. Για παράδειγμα, αν στον κοντινό λόφο έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές ή διμοιρίες με οπλοπολυβόλα θα πρέπει να μετακινήσετε με προσοχή τις μονάδες σας, αναζητώντας κάλυψη σε δέντρα ή κοντινά κτήρια, χρησιμοποιώντας smoke screens κ.ο.κ. Εναλλακτικά, μπορείτε στείλετε τα mortar units σας να “βομβαρδίσουν” με όλμους τη συγκεκριμένη περιοχή.
Διαπιστώσαμε με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, το πόσο μεγάλη σημασία έχει το ηθικό των στρατιωτών , όταν πολεμήσαμε στο πλευρό των Ιταλών. Όταν οι πρώτες... αψιμαχίες είχαν θετική έκβαση, οι μονάδες μας ανταποκρίνονταν με ακρίβεια στις εντολές μας. Αντιθέτως, όταν έπεφταν νεκροί οι πρώτοι Ιταλοί στρατιώτες, οι υπόλοιποι εγκατέλειπαν τις θέσεις τους ή έμεναν σε μια τοποθεσία που θεωρούσαν ασφαλή. Εν τω μεταξύ, κάθε μάχη χωρίζεται σε διάφορες φάσεις, καθώς κανείς στρατιώτης δεν μπορεί να πολεμά αδιάκοπα για ώρες. Όταν η πρώτη φάση τελείωσε και οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν είχαν καταφέρει να καταλάβουν κανένα objective, το ηθικό των Ιταλών ανέβηκε στα ύψη, οπότε στις επόμενες φάσεις της μάχης πολέμαγαν σαν λυσσασμένα λιοντάρια.
Η χρήση της 3D Archon engine έχει επιτρέψει στους developers να αποδώσουν με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις μονάδες και το περιβάλλον, ωστόσο το user inteface παραμένει κάπως παλιακό. Υπήρξαν αρκετές φορές που χρειάστηκε να σταματήσουμε προσωρινά τη ροή της μάχης, για να δούμε με μεγαλύτερη προσοχή τις απαντήσεις των στρατιωτών μας. Λόγου χάρη, κάποιες μονάδες μας είχαν γίνει pinned από τα εχθρικά πυρά και δεν ανταποκρίνονταν στις εντολές μας, ωστόσο μέσα στον γενικότερο χαμό που επικρατούσε δεν είχαμε συγκρατήσει το συγκεκριμένο περιστατικό. Να σημειωθεί εδώ ότι οι Ιταλοί στρατιώτες μιλούν την μητρική τους γλώσσα, οπότε όσο κι αν θέλαμε δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε τις κραυγές αγωνίας τους.
Οι βελτιώσεις δεν περιορίζονται στον οπτικό τομέα, καθώς δόθηκε η δέουσα προσοχή και στο κομμάτι των ηχητικών εφέ. Οι πυροβολισμοί, οι εκκωφαντικοί κρότοι από τις οβίδες, οι ήχοι των ερπυστριών των αρμάτων μάχης και οι ιαχές των στρατιωτών, αποτυπώνουν με ακρίβεια την κόλαση που επικρατεί στο πεδίο της μάχης.
Για να συνοψίσουμε, χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια για το νέο Close Combat, ωστόσο η αναμονή αυτή -εάν κρίνουμε με βάση τα όσα είδαμε- άξιζε. Η Slitherine μεταφέρει με απόλυτο ρεαλισμό ορισμένες από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στα PC σας, θέτοντας στο προσκήνιο την διαχείριση των μονάδων σας. Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε το κατά πόσο το Close Combat: The Bloody First θα προσελκύσει νέους παίκτες στους κόλπους της σειράς, ωστόσο οι εκατομμύρια φίλοι της σειράς είναι δεδομένο ότι θα το απολαύσουν.
Το Close Combat: The Bloody First θα κυκλοφορήσει φέτος για PC.
IGN GreeceΈρχεται ένα καινούργιο Need for Speed μέσα στο 2019To παιχνίδι Avengers της Square Enix θα είναι στην Ε3 2019Το Red Faction Evolution ίσως να βρίσκεται στην παραγωγή σύμφωνα με μία διαρροή από την NVIDIAΠηγή: IGN Greece
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Πρόστιμο 41,000 ευρώ στην αντίπαλο της Σάκκαρη για την "εικόνα" της στο Roland Garros!
- Γκλέτσος: «Με τον Μητσοτάκη δεν θα έχουμε πατρίδα»!
- Δυσαρέσκεια για την κωλυσιεργεία
- Μπεργκ: «Μου λείπει η Ελλάδα» (Photo)
- Επιστρέφει στη Euroleague ως αντίπαλος Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ o Πασκουάλ;
- Εξαρθρώθηκε η σπείρα που είχε ρημάξει τους παίκτες στα Νότια Προάστια
- Έχετε... γράμμα από το ΑΣΕΠ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)
- Πως έγινε η μεγάλη ανατροπή με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη (pic)
- Ίντερ: "Παίρνει Τζέκο-Κολάροφ και βάζει στο μάτι και τον Μανωλά"
- Ξεχωρίζει η γκολάρα του αρχηγού (video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- Δυσαρέσκεια για την κωλυσιεργεία
- Έχετε... γράμμα από το ΑΣΕΠ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)
- Καταιγιστικός Τιμ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός
- "Καμπάνα" μίας αγωνιστικής στην ΑΕΚ
- Close Combat: The Bloody First Preview
- Φανέλα της Γιουβέντους με οικολογική συνείδηση! (photos)
- Απόστολος Ντόλκος: «Είμαστε οι επιλογές μας»
- Τσέλσι για Χάβι Γκράθια
- Τιμωρία για την αντίπαλο της Σάκκαρη
- Ξεκίνημα από το Χένγκελο ο Δουβαλίδης
- Τελευταία Νέα Novasports
- Close Combat: The Bloody First Preview
- Το Magic: The Gathering γίνεται σειρά στα χέρια των αδερφών Russo
- Σκρίνιαρ:«Με τον Κόντε θα έρθουν τρόπαια για την Ίντερ»
- Ξεκίνημα από το Χένγκελο ο Δουβαλίδης
- Τέλος και επίσημα ο Άλεφ (pics)
- Το Dugout «απάντησε» στον ... Φεκίρ με Βιεϊρίνια (vid)
- Τιμωρία για την αντίπαλο της Σάκκαρη
- ΑΘ10: «Η οικογένεια του Ηρακλή θρηνεί για τον άδικο χαμό δύο νέων ανθρώπων»
- «Ο στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία» του Μάκη Τσίτα, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη
- Μαρία Τζίκα: Πολλές φορές η τέχνη ανοίγει νέες πληγές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- ΟΦΗ: Η UEFA καθορίζει το θέμα με τον Χάιμε Βέρα
- Σούντγκρεν: Ρωτούσε αν θα έχει κόσμο στο αεροδρόμιο!
- LIVE ΑΕΚ - Προμηθέας
- Το παράξενο χορευτικό του Ντάνι Γκριν πριν από τον 2ο τελικό
- Δείτε το βίντεο από τα έργα που παρέδωσε ο ΟΠΑΠ στο «Η Αγία Σοφία» και την τελετή εγκαινίων
- Λίβερπουλ: Η μεγάλη αλλαγή στη φανέλα της (pic)
- Χοσε 3/6 Προγνωστικά: Νικάει και περιμένει η Πετροτζέτ
- Σύμμαχος της Α.Ε.Κ. ο χρόνος, αλλά...
- Η... ρετρό φωτογραφία που ανέσυρε ο Ζήσης με το παρεάκι του 2006! (pic)
- Σερβία: Δυνατά φιλικά για την παρέα του Γιόκιτς