Χτύπημα “killer” στο clasico! (video)

Ο ΠΑΟΚ είχε “killer” στο clasico της Θεσσαλονίκης κι έφυγε νικητής απέναντι στον Άρη, στο «Κλ. Βικελίδης»! Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε δύο φορές κόντρα στους «κίτρινους» και καθάρισε για την ομάδα του, δίνοντάς της τη νίκη με σκορ 1-2. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ολική ανατροπή, καθώς οι «κίτρινοι» ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Γκαρσία μόλις στο 3ο λεπτό.

Ήταν ντέρμπι με τα όλα του το παιχνίδι. Είχε ένταση, κίτρινες, δύο πέναλτι και πολύ
πάθος.
Μεγάλος πρωταγωνιστής και ο Πασχαλάκης, ο οποίος στο 65’ απέκρουσε το χτύπημα του Γιουνές από την άσπρη βούλα και κράτησε όρθια την ομάδα του στο 1-1.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Πάκο Ερέρα παρέταξε τον Άρη με σχηματισμό 4-2-3-1. Μπροστά από τον Κουέστα, η αμυντική τετράδα ήταν από δεξιά οι Τζακανάκης, Βέλεθ, Μάβραϊ και Βαλεριάνος. Μπροστά τους σε ρόλο αμυντικών μέσων οι Μπάσα και Σιώπης. Η τριάδα των μεσοεπιθετικών αποτελούνταν από τους Ντιγκινί, Γκάμα και Γκαρσία με τον Γιουνές στην κορυφή.

Ο σχηματισμός ήταν ίδιος και για τον Ρασβάν Λουτσέσκου, δηλαδή 4-2-3-1. Οι τέσσερις μπροστά από τον Πασχαλάκη ήταν, από δεξιά, οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Σε ρόλο αμυντικών μέσων ήταν οι Κάνιας και Βέρνμπλουμ, που είχαν μπροστά τους Πέλκα, Μπίσεσβαρ και Ζαμπά. Ο Πρίγιοβιτς ήταν στην κορυφή.

Το στοίχημα για τους δύο προπονητές ήταν να κυριαρχήσουν στο χώρο του κέντρου και να εξουδετερώσουν τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου. Ο Ερέρα πήγε αναγκαστικά πρώτος σε αλλαγή, καθώς στο 23’ τραυματίστηκε ο Βέλεθ και αντικαταστάθηκε από τον Σόουζα, χωρίς να αλλάξει κάτι στο σχηματισμό. Ο Λουτσέσκου από την πλευρά του ξεκίνησε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς βγήκε ο Ζαμπά και μπήκε ο Ουάρντα, για να δώσει άλλη πνοή στην επίθεση. Γρήγορα, στο 60ό, ο Λουτσέσκου έκανε και δεύτερη αλλαγή, βάζοντας τον Ελ Καντουρί αντί του Πέλκα, περνώντας τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού.

Μοιρασιά στο πρώτο ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη, καθώς μόλις στο 3ο βρέθηκε να προηγείται 1-0, με γκολ του Γκαρσία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, άφησε την άμυνα του ΠΑΟΚ πίσω του και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι.

Ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να ισορροπήσει. Βγήκε στην επίθεση, πήρε την υπεροχή μέχρι το 20’ στο κέντρο, όμως, δεν είχε καλή τελική προσπάθεια. Από το 20ό και μετά, ο αγώνας πήγε σε ψηλό τέμπο, με τον Άρη να ανεβαίνει με τη σειρά του και να προσπαθεί να πιέσει. Γενικώς, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω με ταχύτητα, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ.

Τελικώς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει. Το πέτυχε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Πρίγιοβιτς, στο 36ο. Το πέναλτι δόθηκε από τον διαιτητή, σε χέρι του Τζανακάκη, μετά από γύρισμα του Βιεϊρίνια.

Οι μεγαλύτερες στιγμές σε αυτό το διάστημα ήταν η διπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 26ο, με σουτ των Πρίγιοβιτς και Πέλκα, που έβγαλε ο Κουέστα. Στο 45ο ο Ζαμπά δεν κατάφερε με πλασέ να παραβιάσει την εστία του Κουέστα.

Ψυχρή εκτέλεση στο φινάλε

Ανεβασμένος ήταν ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε δυνατά, με τον Πασχαλάκη να κάνει μεγάλη επέμβαση στο 48’ σε σουτ του Ντιγκινί. Ο Άρης έμεινε σε υψηλό ρυθμό κι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο 65ο, με τον Πασχαλάκη να νικάει τον Γιουνές.

Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα του β’ ημιχρόνου είχε μια καλή στιγμή στο 67ο με τον Ουάρντα να σουτάρει από καλή θέση άουτ. Όσο περνούσε η ώρα το ματς έπαιρνε τρελό ρυθμό. Ο ¨Αρης έπαιζε ψηλά. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα, όταν στο 84ο από το συνδυασμό Ουάρντα-Ελ Καντουρί ο τελευταίος γύρισε και ο Πρίγιοβιτς με προβολή έκανε το 1-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ένα γκολ, που έμοιαζε με ψυχρή εκτέλεση για τον παθιασμένο Άρη, που δεν πήρε κάτι από το ντέρμπι…

Διαιτητής ήταν ο Ιταλός, Ντανιέλε Ντοβέρι. Βοηθοί του ήταν οι συμπατριώτες του Τεγκόνι και Περέτι. Τέταρτος ήταν ο Μανώλης Σκουλάς από τη Θεσσαλία.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Βαλεριάνος, Σιώπης, Μπάσα, Πρίγιοβιτς, Βέρνμπλουμ, Βιεϊρίνια, Ουάρντα, Κάνιας.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Μπάσα (53’ Ματίγια), Ντιγκινί, Γκαρσία, Βαλεριάνος, Γκάμα, Γιουνές (69’ Ναζλίδης), Τζανακάκης, Σιώπης, Μάβραϊ, Βέλεθ (23’ Σόουζα).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Πρίγιοβιτς (85’ Καρέλης), Πέλκας (60’ Ελ Καντουρί), Κρέσπο, Βέρνμπλουμ, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Ζαμπά (46’ Ουάρντα).
Keywords
Τυχαία Θέματα