Πρώτη απώλεια βαθμών στην Φλωρεντία για τους βιόλα (video)

Η Φιορεντίνα έμεινε στο 1-1 με την Κάλιαρι με το αποτέλεσμα να είναι δίκαιη ανταμοιβή για την προσπάθεια των δύο ομάδων. Πρώτοι χαμένοι βαθμοί για την Φιορεντίνα εντός έδρας φέτος.

Ο δυνατός αέρας δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο. Η Φιορεντίνα, με τον αέρα κόντρα, ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο! Κράτησε περισσότερο την μπάλα, έμεινε κοντά στην περιοχή της Κάλιαρι χωρίς όμως να κάνει την πολύ μεγάλη ευκαιρία! Οι δύο ομάδες είχαν από μια σημαντική ευκαιρία. Ο Τσέρι για την Κάλιαρι (23') αλλά τον σταμάτησε ο Λαφόντ ενώ ο Κιέζα ήταν άστοχος σε διαγώνιο
σουτ (44') λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αέρας έπεσε! Το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο αλλά η Φιορεντίνα παρέμεινε η ομάδα που πλησίαζε πιο εύκολα την αντίπαλη περιοχή. Στο 52ο λεπτό ο Κιέζα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και στο 60ο λεπτό, με μια αυστηρή απόφαση μετά και από έλεγχο στο VAR, ο διαιτητής Τζακομέλι έδωσε πέναλτι στην Φιορεντίνα. Το ανέλαβε και ήταν εύστοχος ο Βερτού (60').

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμό και άρχισαν να χάνουν μέτρα στο γήπεδο. Η Κάλιαρι έκανε ότι μπορούσε. Ο κόουτς Μαράν άλλαξε επιθετικό. Έριξε στο γήπεδο τον Παβολέτι και αυτός τον δικαίωσε ισοφαρίζοντας επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο (69') για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το ματς είχε πολλές φάσεις στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Οι δύο τερματοφύλακες έκαναν από μια καταπληκτική επέμβαση! Ο Λαφόντ (Φιορεντίνα) σταμάτησε τον Ζοάο Πέντρο σε τετ-α-τετ στο 81ο λεπτό και ο Κράνιο (Κάλιαρι) έστειλε κόρνερ την προβολή του Κιέζα. Το τελικό 1-1 ήταν δικαιο και για τον προπονητή της Κάλιαρι, Ρολάντο Μαράν η πρώτη φορά στην καριέρα του που παίρνει βαθμό στην Φλωρεντία μετά από επτά συνεχόμενες ήττες!

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ : Λαφόντ - Μιλένκοβιτς, Πετσέλα, Βίτορ Ούγκο, Μπιράγκι - Βερτού, Φερνάντες, Ζέρσον (78' Εϊσερίκ) - Κιέζα, Πιάτσα (70' Μιραλάς), Σιμεόνε (86' Βλάχοβιτς)

ΚΑΛΙΑΡΙ : Κράνιο - Φαραγκό, Τσεπιτέλι, Πιζακάνε, Παντόιν - Μπράνταριτς, Μπαρέλα, Ιονίτσα, Κάστρο (90' Ντεσένα) - Ζοάο Πέντρο, Τσέρι (Παβολέτι)
Keywords
Τυχαία Θέματα