Χρεοκόπησε ο τουρκικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Turk Telekom

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Τουρκία, οδήγησε σε χρεοκοπία τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της χώρας, την Turk Telekom, με το πλειοψηφιοκό πακέτο των μετοχών να περνάει στις πιστώτριες τράπεζες, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όπως αναφέρεται, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε σήμερα την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού από την Oger Telekomunikasyon A.S. (OTAS), την εταιρεία που είχε αποκτήσει το 2005 την μέχρι τότε κρατική Turk Telekom μέσα από μία διαδικασία αποκρατικοποίησης της. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Turk Telekom «εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών η μεταβίβαση του 55% των μετοχών που κατέχει η Oger Telekomunikasyon A.S. στην Turk Telekom από έναν φορέα ειδικού σκοπού, στον οποίο μέτοχοι είναι οι πιστώτριες τράπεζες της OTAS».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, η Turk Telekom δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των δανείων που είχε πάρει σε ξένο νόμισμα, εξαιτίας της υποτίμησης της λίρας κατά σχεδόν 40% από τις αρχές του χρόνου, καθώς τα έσοδά της από τους πελάτες της είναι σε τουρικές λίρες. Η Turk Telekom εκτός από την Τουρκία δραστηριοποιείται κατέχοντας πακέτα μετοχών εγχώριων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών σε Αλβανία, Λίβανο, Ιορδανία και Σαουδική Αραβία.

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα