Χρειάστηκε την παράταση η Μπενφίκα

Με ένα γκολ του Ζόνας, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, και δύο ακόμη στην παράταση η Μπενφίκα επιβλήθηκε με 3-0 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στα μισά του πρώτου ημιχρόνου για τους Ίβηρες –έμεινε στον πάγκο ο Ανδρέας Σάμαρης- με τον Ζίβκοβιτς να δοκιμάζει ένα σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε εκτός εστίας. Οι
γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους κι είχαν διπλή ευκαιρία προτού φύγει το πρώτο ημίχρονο, στο 38’ και στο 42’ ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Λιβάκοβιτς αρνήθηκε το γκολ σε Πίζι και Ράφα Σίλβα αντίστοιχα.

Το δεύτερο μέρος εκκίνησε με την πρώτη καλή επίσκεψη των Κροατών, ωστόσο στο 52’ ο Βλαχοδήμος δεν είχε πρόβλημα στην προσπάθεια του Πέτκοβιτς. Και στο 71’ ήρθε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και κατ’ επέκταση την πρόκριση, ο Πίζι έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι στον Ζόνας, ο οποίος χωρίς να έχει την καλύτερη δυνατή ισορροπία εκτέλεσε πατώντας τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, για να γράψει το 1-0 με το 14ο ευρωπαϊκό γκολ του στη σταδιοδρομία του στους «Αετούς».

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου αγώνα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση, εκεί όπου ένα φοβερό σουτ του Φέρο στο 93’ έδωσε σκορ πρόκρισης στην Μπενφίκα. Όλα τελείωσαν στο 104’ για τους Κροάτες, αφού σε διάστημα ενός λεπτού ο Στογιάνοβιτς δέχθηκε δύο φορές την κίτρινη κάρτα και απεβλήθη, και στην επόμενη φάση με ένα ακόμη μακρινό σουτ, αυτή τη φορά από τον Γκριμάλντο, η Μπενφίκα έφτασε στο 3-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Ντίας, Φέρο, Ριμπέιρο (46’ Γκριμάλντο), Πίζι, Φέισα, Γκραμπριέλ, Ζίβκοβιτς (46’ Ζόνας), Ζότα (62’ Ζοάο Φέλιξ), Σίλβα

Προπονητής: Μπρούνο Λάγκε

Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Τεοφίλ-Κατρίν, Ντιλάβερ, Ραχμάνι, Γκόιακ (75’ Σίτουμ), Μόρο, Όλμο, Κατζόρ, Πέτκοβιτς (86’ Γκαβράνοβιτς), Όρσιτς (109’ Πέριτς).

Προπονητής: Νέναντ Μπιέλιτσα
Keywords
Τυχαία Θέματα