Χόκει επί Πάγου-Η IIHF αφαίρεσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023 από τη Ρωσία

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου του επόμενου έτους θα μετακινηθεί μακριά από την Αγία Πετρούπολη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Χόκεϊ επί Πάγου (IIHF), λόγω ανησυχιών για την ευημερία των παικτών και των παραγόντων, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το τουρνουά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη από τις 5 έως τις 21 Μαΐου. «Το συμβούλιο

εξέφρασε σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ασφαλή ελευθερία μετακίνησης παικτών και παραγόντων προς, από και εντός της Ρωσίας».

Νωρίτερα φέτος, η IIHF απέκλεισε όλες τις ομάδες της Ρωσίας και Λευκορωσίας από τις διοργανώσεις της μέχρι νεοτέρας και ανακάλεσε τα δικαιώματα φιλοξενίας της Ρωσίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων του 2023.

«Ένας άλλος οικοδεσπότης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα επιβεβαιωθεί κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου της IIHF στο Τάμπερε της Φινλανδίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά την τελευταία εβδομάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χόκεϊ επί πάγου IIHF 2022», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Αγία Πετρούπολη και η Μόσχα συνδιοργάνωσαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016, όπου η Ρωσία τερμάτισε τρίτη. Η εφετινή διοργάνωση στη Φινλανδία θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 29 Μαΐου με την Αυστρία και τη Γαλλία να αντικαθιστούν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα