Χαρτς-ΠΑΟΚ 1-2: Με το ένα… πόδι στους ομίλους! (hls)

Ο ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος να επιστρέψει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δεν το… κρύβει! Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο «Tynecastle Park», ξεπέρασε γοργά τ’ ότι βρέθηκε από νωρίς στο σκορ, απάντησε – σχεδόν – άμεσα με τον ίδιο τρόπο και την κατάλληλη στιγμή, με τον… συνήθη ύποπτο των τελευταίων αγώνων Ζίβκοβιτς πήρε σπουδαία νίκη ενώ έχασε ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ.

Τα
πλάνα των προπονητών

Ο Φράνκι ΜακΑβόι δεν προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές. Έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά τη δύναμη και το πάθος, προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να τροφοδοτήσει τον Σάνκλαντ εντός περιοχής, που είναι ότι πλέον αξιόλογο για τη σκωτσέζικη ομάδα. Ωστόσο δεν κατάφερε να μπλοκάρει τ’ ατού του αντιπάλου του, περιορίζοντας μόνον τη δραστηριότητα του Κωνσταντέλια.

 Η 11άδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είχε προϊδεάσει για το τί μέλλει γενέσθαι κόντρα στη Χαρτς. Εκτός ο Νάρεϊ μόνον, προτιμώντας μεσοεπιθετικά την τριπλέτα Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον. Μαεστρικό κοουτσάρισμα με πολύ καλό κλείσιμο στις πτέρυγες και γενικότερα στα βασικά σημεία λειτουργίας της σκωτσέζικης ομάδας.

Δράση και… αντίδραση…

Κατάμεστο το «Tynecastle Park», παρουσία και περισσότερων από τετρακόσιους φίλους του «Δικεφάλου», παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να επιβάλλουν εξ αρχής τον ρυθμό τους προτάσσοντας δύναμη και πάθος, ο ΠΑΟΚ επέδειξε ψυχραιμία και σύνεση δείχνοντας πως αργά αλλά σταθερά ήταν αυτός που έπαιρνε τα ηνία του αγώνα.

Ωστόσο, διπλό λάθος του Τάισον σε φάση ανάπτυξης από αριστερά και με τον Σοάρες προωθημένο ψηλά, είχε ως αποτέλεσμα ταχύτατη αντεπίθεση της Χαρτς με τον Σβαμπ να προσπαθεί να καλύψει και στην προσπάθειά του τα πόδια του μπλέχτηκαν μ’ αυτά του Βάργκας με συνέπεια την ανατροπή του τελευταίου. Αν κι αρχικά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς ο VAR διαφώνησε, τον κάλεσε να δει τη φάση ξανά με συνέπεια να υποδείξει την εσχάτη των ποινών, την οποία ο Σάνκλαντ αξιοποίησε για το 1-0 στο 9’.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Όμως η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έδειξε χαρακτήρα έβγαλε άμεσα αντίδραση και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ρόουλς ανέτρεψε τον Ζίβκοβιτς με τον Σβαμπ ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση επιτυγχάνοντας την ισοφάριση μέσα σε τρία λεπτά! Εξέλιξη που τόνωσε την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου» όπως φάνηκε και στη συνέχεια.

Ο Σέρβος απείλησε εκ νέου δύο λεπτά μετά όχι όμως με τρόπο τέτοιο ώστε ν’ ανησυχήσει σημαντικά τον Κλαρκ. Ο  ΠΑΟΚ ισορρόπησε άμεσα το παιχνίδι, είχε πολύ καλό δίδυμο Σβαμπ-Τσιγγάρα και με τους γηπεδούχους να κλείνουν τον χώρο μπροστά από την περιοχή τους, με παίκτη πάνω στον Κωνσταντέλια, μοίρασε το παιχνίδι στις πτέρυγες, περισσότερο από την αριστερή, απόρροια της παρουσίας του Σοάρες.

Βγάζοντας πολύ καλές μα κυρίως αποτελεσματικές συνεργασίες στα πέριξ της περιοχής του Κοτάρσκι και μέσα από τα δίδυμα Κεντζιόρα-Ζίβκοβιτς, Σοάρες-Κωνσταντέλια με την αρωγή και των μέσων, έχοντας τον Κουλιεράκη σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δεν αισθάνθηκε κίνδυνο μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας, όταν γέμισμα προς την περιοχή του Κοτάρσκι βρήκε τον Σάνκλαντ, την καρφωτή κεφαλιά του οποίου εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Κροάτης πορτιέρε και στη συνέχεια της φάσης ήταν ο Κουλιεράκης που με προβολή απεσώβησε μια δύσκολη κατάσταση για την εστία της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις στιγμές του αλλά στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου δεν είχε την κατάλληλη επιλογή για να πετύχει την ανατροπή από το πρώτο 45λεπτο…..

Αποφασιστικός και με ουσία…

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές αλλά με σαφή διάθεση να πάρουν το προβάδισμα. Στο 46΄ο Κωνσταντέλιας δοκίμασε δυνατό σουτ από τον άξονα με την μπάλα να σταματά σε αντίπαλο και στο ίδιο λεπτό ο Κίνγκσλεϊ απάντησε με δυνατό διαγώνιο σουτ που πέρασε λίγο έξω από τη δεξιά δοκό της εστίας του Κοτάρσκι. Στο 48’ ο Ζίβκοβιτς προειδοποίησε τον Κλαρκ με σουτ εκτός περιοχής και τον πορτιέρε της Χαρτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Στο 50’ ο Σάνκλαντ με αγκωνιά μάτωσε τον Κουλιεράκη χωρίς όμως να του κοστίσει κάτι σημαντικό. Πέντε λεπτά μετά ο Τάισον απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή με τον Κλαρκ να διώχνει με το πόδι, ενώ η πτώση του Κωνσταντέλια από μαρκάρισμα στην ίδια φάση δεν ήταν κάτι μεμπτό για τον διαιτητή που ήταν κοντά.

Ακολούθως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους αλλά και στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε ο Κουλιεράκης έκοψε τον Σάνκλαντ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η Χαρτς έχασε τον ΜακΚέι με τραυματισμό, με τον Λόουρι να παίρνει τη θέση του.

Στο 66΄σε μια φάση που η τύχη χαμογέλασε στον Μπόις που εκμεταλλεύθηκε το κακό τiming του Έκονγκ που πήδηξε σε λάθος χρόνο για την κεφαλιά, τροφοδότησε τον Σάνκλαντ που με εξαιρετικό πλασέ σκόραρε μεν αλλά όντας εκτεθειμένος, κάτι που φάνηκε στην επανεξέταση της φάσης από το VAR.

Στο 73’ οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή με σουτ του Βάργκας που πέρασε εκτός και σουτ του Ζίβκοβιτς από πλάγια με το δεξί και τον Κλαρκ να βγάζει πάνω στη γραμμή διώχνοντας σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Σέρβος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με την αγαπημένη του κίνηση, με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-1 στο 75’ σημειώνοντας το 5ο του γκολ στους τρεις τελευταίους αγώνες.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ανανέωσε τη μεσοεπιθετική γραμμή πιστεύοντας και σε τρίτο γκολ, όμως οι επιλογές συνέχισαν να μην είναι αυτές που έπρεπε από Νάρεϊ και Μουργκ πλέον. Με την πάροδο της ώρας, ο «Δικέφαλος» έδωσε χώρο στον αντίπαλο και περιορίστηκε – κυρίως – στην ανασταλτική του λειτουργία.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν με τον κόσμο της ομάδας, δίνοντας ραντεβού για την προσεχή Πέμπτη, αυτήν τη φορά στην Τούμπα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Διαιτητής

Τρεϊμάνις (Λετονία)

Βοηθοί

Γκουντερμάνις (Λετονία)

Σπασενίκοφς (Λετονία)

Τέταρτος

Γκολεμπέβς (Λετονία)

Οι συνθέσεις:

Χαρτς (Φ. ΜακΑβόι) (4-1-4-1): Κλαρκ, Κίνγκσλεϊ, Ρόουλς, Κεντ, Άτικσον (90’ Οφιά), Ντέλβιν, ΜακΚάι (65’ Λάουρι), Βάργκας (90’ Οντα), Koχράν (87’ Σίμπικ), Μπόις (87’ Ταγκάβα), Σάνκλαντ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Έκονγκ, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70’ Μουργκ), Τάισον (79’ Νάρεϊ), Μπράντον (88’ Τζίμας)

Keywords
Τυχαία Θέματα