Χάλκινο μετάλλιο η Κορακάκη στις ΗΠΑ

Κορυφαία διάκριση για ταΕλληνικά χρώματα πέτυχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ η Άννα Κορακάκη. Η ΕλληνίδαΟλυμπιονίκης κατέκτησε χθες (10/5) το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του σπορπιστολιού γυναικών!

Τρία Χρόνια Μετά…

Ίδιο σκοπευτήριο άλλοαγώνισμα. Τρία χρόνια πριν, στις 16/5/2015 στην αντίστοιχη διοργάνωση αλλά στοαγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού η Άννα Κορακάκη είχε κατακτήσει επίσης τοχάλκινο μετάλλιο. Τότε μάλιστα είχε κατακτήσει και μια κάρτα συμμετοχής

τηςχώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Την κάρτα που την οδήγησε τελικά στα δύο Ολυμπιακά μετάλλια!

Η επίδοση που την έφερε στον τελικό

Με εκπληκτική απόδοση 590/600,296/300 στις βολές ακριβείας και 294/300 στην ταχεία βολή, η Άννα Κορακάκητερμάτισε πρώτη στον προκριματικό, όπως το συνηθίζει άλλωστε. Εξασφάλισε έτσιτο δικαίωμα στην προσπάθεια για τη διάκριση.

Η πείρα κόντρα στα νιάτα

Στην ψυχοφθόρα διαδικασίατου τελικού η Άννα ξεκίνησε καλά και συνέχισε με πείσμα. Κατάφερε να κρατηθείστον αγώνα βολή με τη βολή και εκτοπίζοντας στην τέταρτη θέση τη Γερμανίδα DoreenVennekamp κατέκτησε μια θέση στο βάθρο.

Δεν ήταν εύκολος τελικός.Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πάλεψε για το ασημένιο μετάλλιο απέναντι στην ZoranaArunovic από τη Σερβία, την οποία ισοφάρισε στους 29 βαθμούς μετά από σκορ 4/1στην ένατη σειρά. Στον μεταξύ τους αγώνα για την κατάρριψη της ισοπαλίας χρειάστηκανδύο σειρές! Οι δύο σκοπεύτριες είχαν άψογες βολές ( 5/5)και η ισοπαλία παρέμεινε. Στη δεύτερη σειρά του μπαράζ η πρωταθλήτρια Σερβίαςστάθηκε πιο τυχερή κερδίζοντας με 4/3. Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χάλκινομετάλλιο.

Στη διεκδίκηση του Χρυσούφαβορί ήταν η 46άχρονη Maria Grozdeva από τη Βουλγαρία. Γνωστή στους Έλληνες από τις αναμετρήσεις του παρελθόντοςμε την Άγη Κασούμη, η πολυνίκης των Ολυμπιακών Αγώνων και Χρυσή Ολυμπιονίκηςτων Σίδνεϋ 2000 και Αθήνα 2004, κατέκτησε τελικά το 21ο της Χρυσόμετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση!

Τα αποτελέσματαεπισυνάπτονται

Για να παρακολουθήσετε τον τελικό πιέστε τον ακόλουθοσύνδεσμο:

https://livestream.com/accounts/12143946/events/8183424/videos/174652849


Keywords
Τυχαία Θέματα