Χαλαρώνουν τα μέτρα: Επανέρχεται η μουσική – Χωρίς ωράριο εστίαση και διασκέδαση – Τι προβλέπεται για γήπεδα και πιστοποιητικά

Χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το απόγευμα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση των ειδικών, αποφασίστηκε να επανέλθει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ την ίδια ώρα απελευθερώνεται το ωράριο. Ωστόσο, στα καταστήματα θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι.

Ο περιορισμός της πληρότητας του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα παραμένει ως έχει αλλά, όπως είπε ο υπουργός, το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Τέλος, λόγω κακοκαιρίας πολλοί εμβολιασμοί δεν

πραγματοποιήθηκαν και έτσι η διάρκεια των πιστοποιητικών που έληγαν έως τις 31 Ιανουαρίου παίρνει παράταση μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι πολίτες άνω των 60 ετών που έως τις 7 Φεβρουαρίου δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, ενώ έχουν περάσει επτά μήνες από τη δεύτερη, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στις 31 Ιανουαρίου, στις έξι το πρωί.

Τα δεδομένα που έκριναν την αποκλιμάκωση

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, οι ειδικοί αποφάσισαν την αποκλιμάκωση των περιορισμών λαμβάνοντας υπόψιν την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες καθώς επίσης και την πίεση στο σύστημα υγείας η οποία παραμένει, αλλά υπάρχει πλέον μία ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων.

Καθοριστικός παράγοντας ήταν και αυτός της μετάλλαξης Όμικρον “όπου ο χρόνος νοσηλείας της και νοσηρότητάς της είναι μικρότερος από αυτόν που είχαμε με τη μετάλλαξη Δέλτα”.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα