Μπράιτον – Λούτον 4-1: Οι «γλάροι» συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, παρά τις καλοκαιρινές απώλειες στις μεταγραφές, συνέχισε στους υψηλούς ρυθμούς που την έφεραν πέρσι σε θέσεις Ευρώπης.

Οι «χάτερς», στο πρώτο τους παιχνίδι επί εποχής Premier League και παρθενικό στα «σαλόνια» από τον Μάιο του 1992, πάλεψαν, όμως θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού τους πρώτους βαθμούς στην κατηγορία.

Η Μπράιτον πίεσε από το ξεκίνημα, αλλά χρειάστηκε να φτάσει το 36ο λεπτό για να σκοράρει, κάτι που έκανε ο Μαρτς με κεφαλιά στην καρδιά της

άμυνας των Λονδρέζων, έπειτα από σέντρα του Μιτόμα.

Δευτερόλεπτα αργότερα, η Λούτον έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μόρις έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Στιλ κατάφερε να αποκρούσει.

Στο 39′, η Μπράιτον έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Γουέλμπεκ έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Oι «γλάροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Καμίνσκι να αποσοβεί το 2-0 στο 62′, αποκρούοντας σουτ του Μαρτς στην περιοχή.

H υπεροχή τους τελικά καρποφόρησε στο 71ο λεπτό, όταν ο Ζοάο Πέδρο κέρδισε (σε μαρκάρισμα απο τον Λόκγιερ) και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, σκοράροντας στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα.

Η Λούτον πάντως κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 81′ με τον ίδιο τρόπο, όταν ο Ντανκ έκανε χέρι στην περιοχή μετά από σέντρα του Μπράουν και ο Μόρις πέτυχε το ιστορικό πρώτο γκολ των «χάτερς» στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μπράιτον όμως «καθάρισε» το ματς στο 85′, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, ο παίκτης – σύμβολο της Λούτον, Πέλι Ράντοκ – Μπάνζου, έκανε…δώρο το 3-1 στην αλλαγή του Ντε Τσέρμπι, Αντινγκρά, που σκόραρε επίσης στην πρώτη συμμετοχή με τους «γλάρους».

Αμέσως μετά, ο Φέργκιουσον είχε δοκάρι σε τρομερό σουτ για τους γηπεδούχους, ενώ στη συνέχεια ο Στιλ αποσόβησε το 3-2 με τρομερή απόκρουση σε σουτ του Μπράουν.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπράιτον έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, με κοντινή προβολή του Φέργκιουσον μετά από μπαλιά του Εστουπινιάν.

Μπράιτον (Ντε Τσέρμπι): Στιλ – Μίλνερ (78′ Φέλτμαν), Φαν Χέκε, Ντανκ, Εστουπινιάν – Γκρος, Νταχούντ (74′ Γκίλμουρ)- Μαρτς (74′ Αντινγκρά), Ζ. Πέδρο (88′ Ενσίσο), Μιτόμα – Ουέλμπεκ (78′ Φέργκιουσον).
Λούτον (Έντουαρντς): Καμίνσκι – Άντερσεν (76′ Ογκμπένε), Λόκγιερ, Μπελ (88′ Γούντροου) – Καμπορέ (64′ Nτάουτι), Ράντοκ-Μπάνζου, Νακάμπα, Τσονγκ (88′ Μπέρι), Τζάιλς – Μόρις, Αντεμπάγιο (65′ Μπράουν).

Keywords
Τυχαία Θέματα