Μπλαχίν: «Ακόμα και ήττα 2-1 είναι καλή για τη Ντιναμό»

Ο Όλεγκ Μπλαχίν θεωρεί κλειδί για την Ντιναμό Κιέβου να πετύχει γκολ μέσα στην έδρα της ΑΕΚ.

Ο θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει περάσει από τους πάγκους και των δύο αυριανών αντιπάλων του ΟΑΚΑ, μίλησε στην ιστοσελίδα της Nτιναμό για τις προσεχείς αναμετρήσεις και συνέστησε προσοχή στους συμπατριώτες του για την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά:

Για
την ΑΕΚ: «Δεν μπορώ να πω κάτι για την φετινή ομάδα, ξέρω ότι είναι από τις πρωτοπόρους του ελληνικού πρωταθλήματος. Μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ πάντα θεωρούνταν μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, οπότε η Ντιναμό έχει πολύ δύσκολη αποστολή στο πρώτο ματς εκτός έδρας. Με την βοήθεια του κόσμου της, η ΑΕΚ παίζει επιθετικά και είναι σοβαρή. Οι οπαδοί κάνουν τους παίκτες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και οδηγούν την ομάδα μπροστά. Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτη, το κύριο είναι η Ντιναμό να είναι προετοιμασμένη πνευματικά γι' αυτό και δεν θα είναι εύκολο. Θα ήταν ακόμα χειρότερα αν το ματς γινόταν στην κανονική έδρα της ΑΕΚ. Στο Ολυμπιακό Στάδιο τουλάχιστον υπάρχει στίβος που χωρίζει τον αγωνιστικό χώρο από την εξέδρα».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ παίζει Ευρώπη εν μέσω της μάχης του τίτλου στην Ελλάδα: «Αυτά γίνονται παντού. Η Ντιναμό επίσης παλεύει σε πολλά μέτωπα, οπότε αυτό είναι λογικό για ομάδες που θέτουν υψηλούς στόχους σε διαφορετικές διοργανώσεις. Δεν ξέρω τι προτεραιότητες έχει η ΑΕΚ, αλλά κάνει καλά την δουλειά της».

Για το αν η ΑΕΚ θα έχει προβάδισμα καθώς έχει ρυθμό επίσημων αγώνων: «Σίγουρα. Το πρωτάθλημά της είναι σε πλήρη εξέλιξη και για την Ντιναμό θα είναι δύσκολο να παίξει μετά από μία μακρά διακοπή. Οπότε το προσεχές ματς θα είναι σίγουρα δύσκολο. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να παίζεις με ομάδες το πρωτάθλημα των οποίων δεν διακόπτεται, όπως για παράδειγμα με την Βαλένθια. Ειναι θέμα του προπονητή. Νομίζω ότι η πρόκριση θα κριθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό από το πρώτο παιχνίδι. Όμως οι ελληνικές ομάδες συνήθως παίζουν λίγο χειρότερα εκτός έδρας».

Για το πόσο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι και τι περιμένει από την ΑΕΚ: «Αυτό πρέπει να το απαντήσει ο προπονητής της Ντιναμό. Η γνώμη μου είναι ότι φυσικά είναι καλύτερο να κερδίσεις εκτός έδρας και να ξεπεράσεις κάθε αμφιβολία, όμως τα πράγματα δεν λειτουργούν πάντα έτσι».

Για το ποιους παίκτες της ΑΕΚ πρέπει να προσέξει η Ντιναμό: «Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τους παίκτες της ΑΕΚ, εκτός απο τον Τσιγκρίνσκι. Οπότε δεν μπορώ να συζητήσω την προσωπικότητα των παικτών ή την τακτική της ομάδας. Από την στιγμή όμως που παλεύει για τον τίτλο, σημαίνει ότι έχει δυνατούς παίκτες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση».

Για τον Χιμένεθ: «Δεν βλέπουμε το ελληνικό πρωτάθλημα οπότε δεν παρακολουθώ στενά την ομάδα, από τις πληροφορίες από το διαδίκτυο δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Νομίζω ότι η Ντιναμό έχει στείλει σκάουτερ στην Αθήνα και θα φέρει πλήρεις πληροφορίες στον προπονητή για το πώς παίζει ο αντίπαλος, έτσι ώστε να καταστρώσει τα πλάνα του για τον αγώνα. Γενικά, οι ομάδες Ισπανών προπονητων ελέγχουν την μπάλα, παίζουν τεχνικό ποδόσφαιρο, κάτι που επίσης κάνουν και οι Έλληνες, οπότε οι Ισπανοί προπονητές τους ταιριάζουν».

Για το πέρασμά του από τον πάγκο της ΑΕΚ: «Ήταν μία καλή περίοδος, παίξαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα αποτελέσματα ήταν καλά. Για μένα ήταν μία καλή ομάδα, ένιωθα άνετα δουλεύοντας με τους παίκτες, μιλούσα ήδη ελληνικά. Όμως κάποια στιγμή ο πρόεδρος θέλησε να αλλάξει προπονητή».

Για το αν θα πάει σε κάποιο από τα δύο ματς: «Δεν έχω πλάνα για την Αθήνα. Δεν είναι σίγουρο επίσης ότι θα είμαι στη ρεβάνς του Κιέβου. Έχουμε ακόμα καιρό μέχρι τότε. Προσωπικά θα υποστηρίζω την Ντιναμό όπως όλη μου τη ζωή και της εύχομαι καλή επιτυχία».

Για την πρόβλεψή του για την πρόκριση: «Είναι σαν να λέω το μέλλον στον καφέ. Νομίζω ότι αν η Ντιναμό σκοράρει εκτός θα έχει καλές πιθανότητες να περάσει. Ακόμα και αν χάσει για παράδειγμα 2-1 θα είναι καλό αποτέλεσμα. Αν κερδίσει ακόμα καλύτερα»!.
Keywords
Τυχαία Θέματα