Μπινότο για την απομάκρυνση του από τη Ferrari: «Υπάρχουν μόνο φήμες»

Η χρονιά άρχισε με αξιώσεις για τη Ferrari τελικά αποδείχθηκε «εφιάλτης». Πολλές είναι οι φήμες για το μέλλον του Ματίας Μπινότο στη θέση του επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας. Όμως ο ίδιος δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών στο Αμπού Ντάμπι και στην πίστα της Γας Μαρίνα, ότι δεν ανησυχεί για την πορεία του.

«Όταν οι εικασίες αυτές δημοσιεύτηκαν, συνομίλησα με τον πρόεδρο, τον Τζον Έλκαν. Συζητήσαμε ανοικτά μεταξύ μας ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να προχωρήσουμε

μπροστά. Αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε μία ανακοίνωσε ώστε να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο. Υπάρχουν φήμες, αλλά δίχως κανένα θεμελιώδες στοιχείο», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός επικεφαλής της Ferrari και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Προφανώς δεν είναι στο χέρι μου να αποφασίζω, αλλά είμαι πολύ χαλαρός. Ο λόγος που είμαι χαλαρός είναι επειδή έχω συχνά συζητήσεις με τα αφεντικά και τον πρόεδρο της Ferrari, όχι μόνο για το άμεσο μέλλον, αλλά για τα μακροπρόθεσμα πλάνα μας. Κοιτώντας τη φετινή σεζόν, είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα.

Σήμερα, δεν έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα. Πιστεύω όμως πως επιτύχαμε τον κύριο στόχο μας, ο οποίος ήταν να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Τέλος σχολίασε την πρόοδο που πρέπει να γίνει εντός της ιταλικής ομάδας: «Η ομάδα στο εργοστάσιο έχει επικεντρωθεί πλήρως στο 2023, προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Επιπλέον, φέτος ήμασταν καταπληκτικοί όσον αφορά τις pole position και το ρυθμό μας στις κατατακτήριες. Στο ρυθμό αγώνα δεν ήμασταν όμως καλοί και είναι κάτι που πρέπει κάπως να βελτιώσουμε. Η στρατηγική θα είναι πιο εύκολη αν έχεις ένα γρήγορο μονοθέσιο στον αγώνα. Οπότε, ναι, είμαι χαλαρός, είμαι πολύ χαλαρός. Είμαι απόλυτα προσηλωμένος στο τι πρέπει να κάνουμε και να επικεντρωθούμε με την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα