Μπερτομέου «Το παρελθόν ανήκει στο ... παρελθόν»


Μεγάλη συνέντευξη στην καταλανική εφημερίδα «Sport» έδωσε ο Τζόρντι Μπερτομέρου. Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκα μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν κι έκανε ειδική αναφορά, με αφορμή και την πρόσφατη παρουσία του στην Ελλάδα για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ενώ στάθηκε και στα οικονομικά δεδομένα της διοργάνωσης αλλά και στο μείζον θέμα των ... «παραθύρων». Πιο συγκεκριμένα: «Αυτές τις ημέρες που βρέθηκα στην Ελλάδα ανέφερα πως το παρελθόν ανήκει
στο παρελθόν. Την προηγούμενη σεζόν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έκανε ανεπίτρεπτα πράγματα, για τα οποία του επιβλήθηκαν οι μεγαλύτερες κυρώσεις. Η σεζόν ολοκληρώθηκε και εκείνος απολογήθηκε δημοσίως, αποδεχόμενος πως έκανε λάθος. Αυτό ανοίγει την πόρτα για να αναστείλουμε τις κυρώσεις, όχι να τις συγχωρήσουμε. Και θ’ αποβληθεί την ίδια στιγμή, αν κάνει - πάλι - τα ίδια πράγματα».

Εν συνεχεία άνοιξε το θέμα των οικονομικών: «Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι καλύτερη από ποτέ. Εχουμε τον μεγαλύτερο προυπολογισμό στην ιστορία μας, ήτοι εξήντα εκατομμύρια ευρώ κάτι που μας παρέχει τη δυνατότητα να διαθέτουμε περισσότερους πόρους στους συλλόγους μας και πάνω από όλα μπορούμε να επενδύουμε περισσότερο στο προϊόν μας. Δουλεύουμε για ν’ αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις στο μέλλον και να φτάσουμε στο επίπεδο που αξίζει αυτό». Για να ολοκληρώσει: «Πέρασε και το τέταρτο παράθυρο και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πρόβλημα της Euroleague. Το πρόβλημα με τα παράθυρα είναι ότι το καλεντάρι είναι λάθος. Οι προπονητές και οι παίκτες το έχουν πει. Αυτό το σύστημα δεν αρέσει στην Ευρώπη, η οποία συνεισφέρει πολύ στο ΝΒΑ κι έχει μια ισχυρή λίγκα, όπως η Euroleague. Και με αυτό το σύστημα βλέπουμε αγνώριστες τις εθνικές ομάδες. Αν αυτό θέλει η FIBA, για μένα είναι λάθος. Ολοι έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε στους οπαδούς το καλύτερο προϊόν. Και αυτό δεν είναι. Δεν ξέρω αν θα το διορθώσουν, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη σεζόν θα δούμε πάλι τα ίδια».
Keywords
Τυχαία Θέματα