Εφιάλτης

Ένας ακόμα τελικός... χαμένος για την φετινή ΑΕΚ, η οποία γνώρισε βαριά ήττα (4-1) στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” το βράδυ της Κυριακής. Μια βαριά ήττα σε έναν αγώνα που έτσι όπως ξεκίνησε και κύλησε το πρώτο ημίχρονο ουδείς περίμενε αυτό που θα επακολουθούσε. Με γκολ μόλις στο 3ο λεπτό δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικότερα το παιχνίδι για τους “κιτρινόμαυρους” και τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα που έχει κάνει ποτέ η Ένωση στο Φάληρο και που θα
μπορούσε να έχει πετύχει και περισσότερα από ένα γκολ. Δεν το έκανε όμως και το βρήκε μπροστά της. Με σκληρό τρόπο. Δεχόμενη τέσσερα τέρματα σε διάστημα σχεδόν 40 λεπτών. Από το 50' μέχρι το 88'. Η απόλυτη κατάρρευση.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ εφάρμοσε πλήρως τις οδηγίες του Χιμένεθ. Με πολλά τρεξίματα έκλεισε όλους τους χώρους, είχε συγκέντρωση και πειθαρχία αποδιοργανώνοντας πλήρως το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν είχε λύσεις ούτε από τον άξονα, ούτε από τις πτέρυγες. Η πίεση ψηλά και όλες οι κερδισμένες μπάλες υποχρέωσαν τους γηπεδούχους σε πολλά λάθη, τα οποία δυστυχώς για την ΑΕΚ δεν απέφεραν... καρπούς.

Στο Β' ημίχρονο, και ενώ όπως είπε και ο Μάνταλος περίμεναν την πίεση του Ολυμπιακού, οι “κιτρινόμαυροι” ήταν σαν να μην βγήκαν ποτέ στο γήπεδο. Δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να περιορίσουν τη δράση των “ερυθρόλευκων”, οι οποίοι έκαναν πάρτυ σε κάθε επίθεση. Ουδείς παίκτης της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος είχε σωστή τοποθέτηση ή αγωνιστική συμπεριφορά.

Οι γηπεδούχοι εκδήλωναν επιθέσεις με χαρακτηριστική άνεση, την ώρα που η Ένωση αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, να βγάλει αντίδραση. Και από εκεί που στο πρώτο μέρος είχαν τους “ερυθρόλευκους” στο τρέξιμο, άρχισαν να τρέχουν και να μην φτάνουν οι παίκτες του Χιμένεθ. Τοροσίδης και Ποντένσε από την δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού δημιούργησαν τεράστια αμυντικά ζητήματα στην ΑΕΚ, που δεν είχε απαντήσεις, ενώ και στον άξονα ο Φορτούνης βρήκε τους χώρους που δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο και αξιοποίησε την κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν και το ένα γκολ διαδεχόταν το άλλο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας εφιάλτης για την ΑΕΚ και τον Χιμένεθ.

Δυστυχώς για την ΑΕΚ αυτή η ήττα είναι πισωγύρισμα ακόμα και αν πριν το ματς θεωρητικά δεν είχε να χάσει... τίποτα. Τελικά, έτσι όπως ήρθε και με την έκταση του σκορ χάνει. Η απώλεια της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League είναι ένα χαστούκι, όπως και ότι σε ένα ακόμα ντέρμπι οι “κιτρινόμαυροι” παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Πλέον το μόνο που τους απομένει είναι η διάκριση στο Κύπελλο Ελλάδας. Και φυσικά η κατάληψη της τρίτης θέσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα