Μπέντσιτς-Ζαμπέρ 0-2: Πήρε ρεβάνς και κούπα στο Τσάρλεστον!

Ήταν 10 Απριλίου του 2022 όταν η Μπελίντα Μπέντσιτς είχε επικρατήσει με 2-1 σετ της Όνς Ζαμπέρ και είχε στεφθεί πρωταθλήτρια στο Τσάρλεστον. Ένα χρόνο παρά μία ημέρα αργότερα, ήταν η σειρά της Όνς Ζαμπέρ να χαμογελάσει στο πρώτο χωμάτινο τουρνουά της χρονιάς.

Η Τυνήσια μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, που χάρισε απίστευτες συγκινήσεις στους φιλάθλους, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ελβετής και να κατακτήσει τον 4ο τίτλο στη καριέρα της μετά από αυτούς στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη (2022 αμφότεροι) και

το Μπέρμιγχαμ (2021).

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με την Μπέντσιτς να κάνει μπρέικ με το… καλημέρα, ερχόμενη με κεκτημένη ταχύτητα από το Tie-Break του ημιτελικού που παίχτηκε μία ώρα πριν την έναρξη του τελικού (λόγω της χθεσινής βροχόπτωσης). Η Ζαμπέρ όμως παρότι βρέθηκε πίσω με 5-3, κατάφερε να βρει το μπρέικ στο πιο κομβικό σημείο του σετ και να δώσει παράταση στην αγωνία. Μάλιστα στη συνέχεια είχε πέντε ευκαιρίες να πάρει το σετ με 5-7, τις οποίες έσβησε όλες η Μπέντσιτς. Στο Tie Break μετά από ένα μυθικό ματς με συνεχείς εναλλαγές προβαδίσματος η Ζαμπέρ «επιβίωσε» και πήρε το σετ με 8-6. Δείγμα της ανταγωνιστικότητας του σετ, το γεγονός ότι οι δύο τενίστριες πήραν από 43 πόντους η κάθε μία.

Στο δεύτερο σετ η Ζαμπέρ ήταν εξαιρετική από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε και παρά τη προσπάθεια της Μπέντσιτς, κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι με 6-4.

Τα σετ: 6-7 (8), 4-6

Keywords
Τυχαία Θέματα