Μπασκόνια-Ζάλγκιρις 82-99: Oι πέντε σκόρερ νίκησαν τους…δυο

Δεύτερη εκτός έδρας νίκη της Ζάλγκιρις στην 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα που ακολούθησε τα χνάρια της Ρέαλ και της Μπάγερν, επικρατώντας στην “Μπουέσα Αρένα” της Μπασκόνια (82-99) και ενώ οι Βάσκοι δεν έχουν νικήσει σε τρία παιχνίδια στην έδρα τους! Η απόδοση του Τσίμα Μονίκε ήταν…συγκινητική, όπως και αυτί του Χάουαρντ, αλλά η Ζάλγκιρις είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ποσοστό ευστοχίας 67% στα τρίποντα! Η Ζάλγκιρις έφτασε στο 3-1 και η Μπασκόνια έχει εκ διαμέτρου αντίθετο ρεκόρ στην βαθμολογία.

Xάουαρντ vs Μάνεκ

Η Ζάλγκιρις εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των γηπεδούχων

στο πρώτο δεκάλεπτο, κέρδισε το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο αύξησε μέχρι τους 16 πόντους, από την απόδοση του Ναζ Μήτρου-Λόνγκ και κυρίως τα 4 συνεχόμενα τρίποντα του Μπράντι Μάνεκ στα 3 πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου. Η επιθετική αφύπνιση του Μάρκους Χάουαρντ (17π.) σε συνδυασμό με την αμυντική βελτίωση των συμπαικτών του, μείωσε δυο φορές την διαφορά του σκορ στον έναν πόντο, αλλά η πρωταθλήτρια Λιθουανίας πήγε στα αποδυτήρια, προηγούμενη με 7 πόντους. Η Ζάλγκιρις είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ και δεν έδωσε δεύτερη ευκαιρία στους Βάσκους να σκοράρουν, αλλά υπέπεσε σε 6 λάθη, έναντι μόλις ενός από την Μπασκόνια.

Πενήντα οκτώ πόντοι από δυο παίκτες και συμπαίκτες…θεατές

Η Ζαλγκίρις έλεγξε τον ρυθμό από την επίθεση της στο δεύτερο ημίχρονο και περιόρισε τον Χάουαρντ, δεχόμενη πόντους από τον Μονίκε που μοχθούσε σε επίθεση, αλλά και άμυνα, χωρίς συμπαράστατες… Η Μπασκόνια μείωσε μέχρι τους 5 πόντους (75-80), αλλά όπως συνέβη και στις προηγούμενες μειώσεις της διαφοράς στο σκορ, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δεν επέτρεψαν περιατέρω “λαχτάρες”.

Δεκάλεπτα: 14-22, 39-46, 61-74, 82-99

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα