Μπασκόνια: Οι σκληροί του Ιβάνοβιτς

Μπασκόνια: Οι σκληροί του ΙβάνοβιτςckaouΠέμ, 11/19/2020 - 11:00

Το ρεκόρ τους λέει τη μισή αλήθεια. Περισσότερες ήττες (4) από νίκες (3), όμως χρωστούν ματς που μπορούν να πάρουν: Ζενίτ μέσα, Άλμπα έξω. 


Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι δεν έχουν βρει ακόμη τρόπο να κερδίζουν τα κλειστά ματς: στην Βιτόρια διέπραξαν μπασκετική αυτοχειρία με την Μπάρσα (71-72), στο ίδιο γήπεδο την πάτησαν από την Βιλερμπάν στην Μπουέσα (86-88). Μία εβδομάδα αργότερα, τα ίδια και στην Μόσχα, εκεί που έβγαλαν το λάδι στην ΤΣΣΚΑ

πριν παραδοθούν (89-86). 

Η πιο αληθοφανής εξήγηση για όλα αυτά μπορεί να αποδοθεί στην έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στην περιφέρεια. Χένρι και Βιλδόσα έχουν κλάση, χαρακτήρα και προσωπικότητα, αλλά πέρα από τον οπορτουνιστή Ντράγκιτς δεν έχουν βοήθειες. Ο σαφώς πιο ώριμος Αμερικανός παίζει 28:24, ο εκρηκτικός Αργεντινός 28:21, με τον Τάντας Σεντεκέρσκις να τους δίνει ανάσες όταν χρειάζεται.  

Ακόμα και χωρίς το θερμό κοινό της Βιτόρια, η Μπασκόνια σουτάρει πολύ καλά από απόσταση (37.2% τρίποντο), πασάρει ακόμα καλύτερα (18.0 ασίστ, 4η στην Ευρωλίγκα) και πιέζει τη μπάλα σαν παλαβή (8.0 κλεψίματα μ.ο, 1η στην διοργάνωση). 

Απέναντι στην μανιασμένη άμυνα των Χένρι - Βιλδόσα ο Παναθηναϊκός καλείται να προστατεύσει τη μπάλα, να ελπίσει σε καλύτερες εμφανίσεις από τους σκόρερ του (Νέντοβιτς - Φόστερ) και κυρίως να επισκευάσει όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί τις διαρροές στην ομαδική άμυνα που εμφανίστηκαν σωρηδόν στην Φοντέτα της Βαλένθια.

Το τριφύλλι έχει τους ψηλούς που θα αμυνθούν απέναντι σε Τζεκίρι-Φαλ-Γκιεντράιτις-Πίτερς και μπορεί να εκμεταλλευτεί την σωματική υπεροχή του Παπαπέτρου που δεν έχει αντίπαλο στα φτερά. Επίσης, με δεδομένο ότι η Μπασκόνια είναι ομάδα με χαρακτηριστικά σφιχτό rotation, αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να δημιουργήσει φθορά με φάουλ στην αποψινή του αντίπαλο θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες νίκης. 

Τέλος, θα είναι αδύνατον για τον Παναθηναϊκό να περάσει από την Βιτόρια χωρίς σκληράδα. Το χαρούμενο "μία σου και μία μου" της Βαλένθια πρέπει να κλειδωθεί στο χρονοντούλαπο: όσο πιο όμορφα τα ματς, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες για εκτός έδρας νίκη. 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ The Experts Baskonia - Μπάσκετ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Off Off ckaou Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Baskonia ΔΙΕΘΝΕΙΣ Δεν είναι πολλοί, δεν σφύζουν από ποιότητα, αλλά έχουν τον τρόπο να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλους. Ο Χρήστος Καούρης γράφει για την Μπασκόνια.  Article publish on Πέμ, 11/19/2020 - 11:00 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα