Μπασκόνια – Ερ. Αστέρας 87-85: Γλίτωσε το “έμφραγμα” και συνεχίζει να ανεβαίνει (highlights)

Οι Βάσκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, τιμωρώντας την κακή περιφερειακή άμυνα του Αστέρα. Προηγήθηκαν 10-2 και λίγο αργότερα 18-11, την ώρα που οι Σέρβοι προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό και στις δύο πλευρές του γηπέδου, χωρίς όμως επιτυχία. Με 6/10 τρίποντα η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έβαλε 26 πόντους στο δεκάλεπτο (26-18) και είχε καταφέρει από τα πρώτα κιόλας λεπτά να ελέγξει τον ρυθμό.

Ο Γκιεντράιτις ερχόμενος από τον πάγκο του Αστέρα ήταν εκείνος που έδωσε κάποιες λύσεις, «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του, όμως δεν ήταν αρκετό. Οι

Σέρβοι εξακολουθούσαν να είναι ευάλωτοι αμυντικά, ειδικά στην περιφέρεια και η Μπασκόνια είχε πάρει… φωτιά πίσω από τα 6.75μ.. Είτε με τον Χάουαρντ, είτε με τους Ρογκαβόπουλο και Μονέκε, οι Βάσκοι είχαν βρει πολύ καλό επιθετικό ρυθμό, προηγήθηκαν και με διψήφια διαφορά (39-28) και έκλεισαν το ημίχρονο στο +9 (52-43).

Ο Αστέρας έβγαλε αντίδραση στο τρίτο δεκάλεπτο και με “όπλο” την άμυνα του, αυτή τη φορά, κατάφερε σε πρώτη φάση να περιορίσει τη δράση των γηπεδούχων, “κλειδώνοντας” τον Χάουαρντ, που του είχε κάνει μεγάλη ζημιά στο πρώτο μέρος. Από εκεί και πέρα, βρήκε επιθετικές λύσεις στο πρόσωπο του Γκιεντράιτις και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 62-62, όχι όμως και να προσπεράσει. Η Μπασκόνια είχε απάντηση και με ένα μικρό σερί 5-0 επανέφερε την… τάξη και έκλεισε το δεκάλεπτο από θέση οδηγού (67-62).

Οι Βάσκοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο στην τέταρτη περίοδο, βρήκαν και πάλι ρυθμό πίσω από τα 6.75μ. και με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Ρογκαβόπουλο προηγήθηκαν 84-74. Τίποτα, ωστόσο, δεν είχε τελειώσει. Ο Αστέρας έβγαλε μεγάλη ένταση στην άμυνα, βρήκε μεγάλα σουτ με τον Γκιεντράιτις και ισοφάρισε σε 85-85 με τρίποντο του Λιθουανού. Ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές του Σεντεκέρσκις για το 87-85 και ένα άστοχο τρίποντο του Γκιεντράιτις για να πανηγυρίσει τελικά ο Αστέρας στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 52-43, 67-62, 87-85.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα