Μπαρτζώκας: «Η Μπολόνια είναι δίκαια στην κορυφή»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Δημήτρη Καρύδα:


Για το «πρέπει» του Ολυμπιακού αυτή την εβδομάδα:
«Νομίζω ότι το πρέπει είναι συνυσφαμένο με τις ομάδες που έχουν απαιτήσεις και με τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα. Εννοείται πως υπάρχει πρέπει, αλλά σε κάθε παιχνίδι υπάρχει. Υπήρχε και με τη Βαλένθια και η ομάδα μας έκανε μια εμφάνιση πολύ

κατώτερη από τις απαιτήσεις που έχουμε οι ίδιοι από τους εαυτούς μας, κατώτερη των προσδοκιών του κόσμου και φυσικά το πληρώσαμε, γιατί σε κάθε τομέα του παιχνιδιού ήμασταν πολύ χειρότεροι από ότι έπρεπε να είμαστε.

Πάντα λειτουργεί όμως αυτό σαν αφύπνιση, τουλάχιστον στις σοβαρές ομάδες. Θέλουμε να πιστεύουμε πως είμαστε μια σοβαρή ομάδα και πως πρέπει να δείξουμε μια αντίδραση. Και αντίδραση εννοώ στο πως προσεγγίζουμε τα παιχνίδι, σε τέτοια πράγματα που είναι πολύ σημαντικά.

Για το ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού:
«Δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο στο ιατρικό δελτίο, αυτή τη στιγμή είμαστε υγιείς, κάναμε προπόνηση κανονικά. Αυτό που μετράει είναι πως δυστυχώς δεν έχουμε προπονήσεις, δηλαδή χθες κάναμε μία προπόνηση στην οποία έλειπε ο προπονητής και 3-4 παίκτες λόγω του All-Star, σήμερα κάναμε μία όλοι μαζί και είδαμε πως οι παίκτες που ήταν έξω μπαίνουν σε έναν καλύτερο ρυθμό, αλλά τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και πρέπει μέσω των παιχνιδιών να γίνει αυτό».

Για τη Βίρτους Μπολόνια:
«Η Μπολόνια δεν είναι τρίτη αυτή επειδή είχε ευνοϊκό πρόγραμμα, αλλά γιατί το αξίζει. Αποτυπώνεται στη βαθμολογική της θέση η ποιότητά της και ο τρόπος που παίζει. Θυμίζω πως πέρσι που ίσως ήταν πιο γεμάτη, ήταν προς το τέλος της βαθμολογίας. Η ίδια ομάδα φέτος με άλλο κίνητρο από τους παίκτες, με άλλη σύμπνοια και με άλλο τρόπο παιχνιδιού ίσως έφτασε στο σημείο να είναι πολύ δίκαια στην κορυφή. Η έδρα τους είναι δύσκολη, και πέρσι κερδίσαμε πολύ δύσκολα εκεί. Ο Μίκι λείπει αυτή τη στιγμή, αλλά οι Σενγκέλια – Ντάνστον εναλάσσονται και δεν ξέρεις ποιος είναι «5» και ποιος είναι «4». Γενικά έχουν μια ροή στον τρόπο που επιτίθενται, έχουν ταχύτητα, παίζουν όλοι μαζί. Υπάρχει φυσικά μεγάλη ποιότητα, ο Μπελινέλι παίζει πολύ καλά αυτή την περίοδο, αλλά υπάρχουν και παίκτες όπως ο Κορντινιέ που αναβαθμίζει φανερά το παιχνίδι τους όποτε παίζει. Γενικά είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά».

Για την επίθεση του Ολυμπιακού:
«Δεν είναι δυνατόν μια ομάδα στην οποία μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες να έχει μια ροή στον τρόπο που επιτίθεται, να έχει ομοιογένεια, να παίζει αυτόματα, να διαβάζει τον αντίπαλο – είναι ανθρωπίνως αδύνατον. Μια ομάδα που έχει τραυματισμούς και απουσίες συνήθως για αυτό δεν παίζει καλά. Όχι γιατί οι άλλοι που παίζουν δεν αξίζουν, αλλά γιατί αυτός που έρχεται προσπαθεί να κάνει πράγματα για να επιβάλλει την παρουσία του ενώ πρέπει σιγά-σιγά να αφήσει το παιχνίδι να έρθει σε αυτόν. Δεν το λέω για κάποιον συγκεκριμένο, το λέω για όλους τους παίκτες που έρχονται από τραυματισμό. Νομίζω πως αυτό δεν μας έχει αφήσει να βρούμε ένα καλό τέμπο στο πως παίζουμε. Νομίζω πως έχουμε πολύ ταλέντο και ελπίζω πως θα φανεί σύντομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα