Μπαρτσελόνα: Το Palau Blaugrana θα γίνει ένα σύγχρονο… παλάτι!

Τα πλάνα του οργανισμού της Μπαρτσελόνα είναι μεγάλα για τα τμήματα της και μετά τη… φουρτούνα των οικονομικών προβλημάτων που έκανε “μούσκεμα” τους “Μπλαουγκράνα”, ο εμβληματικός σύλλογος της Καταλονίας βαδίζει με… γοργά βήματα στη νέα εποχή.

Το Espai Barca είναι ένα μεγαλόπνοο πλάνο, το οποίο κατά κύριο λόγο αφορά την ανακαίνιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Μπαρτσελόνα, του “Καμπ Νόου”, αλλά και την κατασκευή νέου κλειστού

γηπέδου για τις ομάδας μπάσκετ, χάντμπολ και φούτσαλ. Το “Νόου Παλάου Μπλαουγκράνα” είναι στα… σκαριά!

Το πολυχρηστικό νέο κλειστό γήπεδο της Μπαρτσελόνα θα κατασκευαστεί στο χώρο που βρισκόταν μέχρι πριν λίγα χρόνια το Mini Estadi, ποδοσφαιρικό γήπεδο που χρησιμοποιούσε ως έδρα η δεύτερη ποδοσφαιρική ομάδα των “μπλαουγκράνα” και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου.

Το γήπεδο κατεδαφίστηκε το 2020 και σε αυτόν τον χώρο η Μπαρτσελόνα θέλει να αρχίσει τις εργασίες για το νέο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Καταλανών, τα έργα θα αρχίσουν το 2024 και θα ολοκληρωθούν το 2026, ενώ το κόστος του κλειστού γηπέδου θα φτάσει τα 420 εκ. ευρώ!

Η χωρητικότητα θα είναι από 10.000 – 15.000 θεατές, ενώ οι Καταλανοί δεν στοχεύουν μόνο σε έσοδα από τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και από πολιτιστικές εκδηλώσεις που ενδέχεται να γίνουν στο χώρο.

Στο διάστημα της κατασκευής του νέου Παλάου Μπλαουγκράνα, η μπασκετική ομάδα των Καταλανών δεν θα μείνει… άστεγη, καθώς θα χρησιμοποιεί το παλιό γήπεδο, το οποίο μόλις ολοκληρωθούν τα έργα θα κατεδαφιστεί για να κατασκευαστούν τα νέα γραφεία της Μπαρτσελόνα και ένα ξενοδοχείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα