Μπαρτσελόνα: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Ραφίνια

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα δήλωσε είχε πολλές ευκαιρίες να βγάλει εύκολο χρήμα όταν ήταν μικρός και πως έχασε αρκετούς φίλους, οι οποίοι επέλεξαν να αφήσουν το ποδόσφαιρο, για να ασχοληθούν με το εμπόριο ναρκωτικών. Παράλληλα, ο 25χρονος παίκτης τόνισε πως είχε περάσει μια φάση στη ζωή του, που ζητούσε φαγητό από περαστικούς.

Αρχικά, ο Ραφίνια δήλωσε: «Θα ήταν άδικο να πω ότι πεινούσαμε ως οικογένεια. Όμως κάποιες φορές, μετά την προπόνηση, όταν ήμουν 12-14 ετών, πεινούσα πάρα πολύ. Ζητούσα από περαστικούς να μου αγοράσουν κάτι

να φάω γιατί δεν ένιωθα καλά. Κάποιοι με βοηθούσαν, άλλοι με έλεγαν αλήτη κατά πρόσωπο».

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος παίκτης συμπλήρωσε: «Μεγάλωσα στην περιοχή Ρεστίνγκα, νότια του Πόρτο Αλέγκρε. Ήταν δύσκολο να μην παραστρατήσεις. Υπήρχαν πολλές ‘ευκαιρίες’ να το κάνεις. Σου υπόσχονταν εύκολα λεφτά και μια καλύτερη ζωή, αλλά μέσα σε αυτό πολλά παιδιά έχασαν το δρόμο τους. Εγώ δεν ήμουν ένα από αυτά, αλλά είδα πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Έχασα πολλούς φίλους γιατί μπλέχτηκαν στο έγκλημα και στο εμπόριο ναρκωτικών. Παιδιά που έπαιζαν δέκα φορές καλύτερη μπάλα από μένα και θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη καριέρα. Χάρη στην αφοσίωσή μου στο ποδόσφαιρο και στην οικογένειά μου έμεινα στο σχολείο και αγνόησα τις ευκαιρίες να πάρω τον λάθος δρόμο. Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα