Μπαρτσελόνα-Πόρτο 2-1: Πορτογάλοι τιμώρησαν τους Πορτογάλους

Στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, με την Πόρτο να μην θέλει να ανοίξει τον ρυθμό και να περιμένει την αντίπαλό της στο μισό γήπεδο. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν διάθεση να επιτεθούν.

Οι «Δράκοι» έστειλαν το… μήνυμα με το τέρμα που σωστά δεν μέτρησε στο 26’. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκαλένο επιχείρησε το σουτ με τον Ινιάκι Πένια να δείχνει τα αντανακλαστικά του στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Πόρτο στο ματς, μέχρι εκείνο το σημείο. Τελικά η υπεροχή των Πορτογάλων μετουσιώθηκε σε γκολ

στο 30’ με τον Πέπε να παίρνει το ριμπάουντ και να νικάει τον γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί έβγαλαν άμεσα αντίδραση και στο 32’ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ζοάο Κανσέλο αμαρκάριστος στα αριστερά πήρε την μπάλα μακριά από την περιοχή, αφού ξεπέρασε ωραία το εμπόδιο αντιπάλου του με έξοχο δεξί σουτ έστειλε τη «στρογγυλή θεά» να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας. Μάλιστα, το σύνολο του Τσάβι θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει την ανατροπή του σκορ στο 35’, όμως ο Ζοάο Φέλιξ «σημάδεψε» την εξωτερική μεριά των διχτύων. Οι Μπλαουγκράνα «άγγιξαν» το 2-1 και με τον Ραφίνια στο 42’, με τον τελευταίο να σπαταλάει το δώρο του Ντιόγκο Κόστα. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 44’, όταν ο Ινιάκι Πένια έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Φάμπιο Καρντόσο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα. Ο Ζοάο Φέλιξ βρέθηκε σε θέση βολής λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι. Ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο 57’ με κοντινό πλασέ και με αυτόν τον τρόπο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μετά το γκολ η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τρίτο γκολ, με το οποίο θα «καθάριζε» την υπόθεση νίκη. Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές για να σκοράρουν, χωρίς να το πετύχουν. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και οι Καταλανοί πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League.

ΟμάδαΑΓ.ΝΙΗΓΚΟΛΒ.Μπαρτσελόνα540110-312Πόρτο530210-59Σαχτάρ53027-79Αντβέρπ50053-150
Keywords
Τυχαία Θέματα