Μπαρτσελόνα-Μανρέσα 95-96 (παρ.): Όλα του… covid δύσκολα

Οι Κάιλ Κούριτς και Νίκολας Λαπροβίτολα μπορεί να επέστρεψαν στην ενεργό δράση ξεπερνώντας τον κορωνοϊό, όμως η Μπαρτσελόνα δεν έχει ακόμα ηρεμήσει μετά την έξαρση του covid-19 και αυτό αποτυπώθηκε περίτρανα στο παρκέ.

Το συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φλέρταρε με την τρίτη του ήττα στην ACB καθώς βρέθηκε στο -10 με πέντε λεπτά για το τέλος (67-77). Κάπου εκεί οι «μπλαουγκράνα» αφυπνίστηκαν και με συνεχόμενους πόντους των Κούριτς και Νάτζι ισοφάρισαν το παιχνίδι

στους 79 πόντους.

Ο Μίροτιτς βρήκε ένα μεγάλο τρίποντο για το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα (82-79), όμως η Μανρέσα δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Με γρήγορο 5-0 οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης και ανάγκασαν τον Σάρας να καλέσει τάιμ-άουτ στα 56″ πριν το φινάλε.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας ισοφάρισαν με δύο βολές του Μίροτιτς και κατόρθωσαν να προηγηθούν (86-84) με καλάθι του Γιοκουμπάιτις έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Φραντσίσκο όμως στην εκπνοή διαμόρφωσε το 86-86 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Μανρέσα επέβαλλε τον ρυθμό της (89-93), όμως και πάλι οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις και με τρίποντο του Μίροτιτς πέρασαν μπροστά με 94-93.

Ο Τζο Τόμασον ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση με τρίποντο στα 20″ πριν την λήξη της παράτασης, αφού ο Χέιζ αστόχησε στην τελευταία επίθεση της ομάδας του Σάρας.

Κάπως έτσι η Μανρέσα πήρε δίκαια την ένατη της νίκη στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για ένα «διπλό» που την έβαλε για τα καλά στην 8άδα και που ελάχιστες ομάδες με τους ίδιους στόχους θα καταφέρουν να πάρουν.

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη πλευρά, παρέμεινε στην δεύτερη θέση αλλά η διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ (14-1 ρεκόρ) αυξήθηκε καθώς αυτή ήταν η τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα (όλες εντός έδρας)!

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς με 20 πόντους. Ο Νάιτζελ Χέιζ πρόσθεσε 17, ο Σερτάκ Σανλί 16 και ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις 15 πόντους. Ο 17χρόνος Νιγηριανός σέντερ, Τζέιμς Νάτζι ξεκίνησε βασικός και ήταν εξαιρετικός με 10 πόντους (3/3 δίποντα, 4/5 βολές), 5 ριμπάουντ και 5 τάπες!

Για την εξαιρετική Μανρέσα, ο Σίλβαν Φραντσίσκο τελείωσε το ματς με 25 πόντους, ενώ 18 πρόσθεσε ο Τσίμα Μόνεκε μαζί με 13 ριμπάουντ. Ο Βέλγος φόργουορντ, Ισμαέλ Μπακό είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Τζο Τόμασον έκρινε το παιχνίδι με τους πρώτους πόντους του στο ματς καθώς έμεινε σε ρηχά νερά, αλλά την κρίσιμη στιγμή πήρε την προσπάθεια και δικαιώθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 44-37, 59-60, 86-86, 95-96 (παρ.)

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα