Οκτώ “μοναδικές” προσφορές για ποδοσφαιριστές!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν αρκετές απίστευτες μεταγραφές!

Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Ράμος, Ρομέλου Λουκάκου, Τζακ Γκρίλις και πάνω που όλοι έλεγαν δεν θα δούμε άλλες, ο Ρονάλντο υπέγραψε στην Γιουνάιτεντ!

Η απόκτηση του Μέσι μπορεί να μην ανάγκασε την Παρί να δώσει ένα…”καράβι” λεφτά στην Μπάρτσα καθώς τον απέκτησε ως ελεύθερο όμως πριν κάποια χρόνια λίγο έλλειψε ο Αργεντινός να κόστιζε σε κάποια ομάδα, περισσότερα απ΄ όσο ο Νειμάρ όταν πήγε στην Παρί!

Ας δούμε 8 από τις πλέον

εξωπραγματικές προσφορές που έγιναν ποτέ για ποδοσφαιριστές!

ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ στην ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο Λούις Σουάρες έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη φανέλα της Λίβερπουλ, από τη στιγμή που αποκτήθηκε από τον Άγιαξ. Τη σεζόν 2012-2013 ο Σουάρες θα μπορούσε να έχει καταλήξει στην Άρσεναλ! Η Λίβερπουλ είχε αποτύχει να προκριθεί για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου κάτι που είχε ως αποτέλεσμα πολλές μεγάλες ομάδες από την Ευρώπη να δείξουν ενδιαφέρον για τον επιθετικό των Ρεντς. Ωστόσο η προσφορά που έκανε η Άρσεναλ, έκανε άπαντες ν΄αναρωτηθούν. Η επίσημη πρόταση ηταν 40 εκατομμύρια και 1 λίρα.

Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χέντρι, με ανάρτησή του στο Τουίτερ, εξέφρασε την απορία που πολλοί τότε είχαν;

“Τι καπνίζουν εκεί στο Emirates” ;

What do you think they're smoking over there at Emirates?

John W. Henry (@John_W_Henry) July 24, 2013

Η πιο λογική εξήγηση που υπήρχε ήταν πως ο Σουάρες μπορούσε ν΄αποχωρήσει με οποιαδήποτε προσφορά άνω των 40 εκατομμυρίων λιρών. Φυσικά η μεταγραφή δεν προχώρησε και ο Σουάρες έμεινε ένα ακόμη χρόνο στο Άνφιλντ.

ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ στην Ρεάλ Μαδρίτης

Οι φίλοι της Ρεάλ είναι θαυμαστές του Πολ Πογκμπά. Κάθε καλοκαίρι όλα τα ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Γάλλος βρίσκεται κοντά στην “Βασίλισσα” όμως μέχρι στιγμής υπάρχει μόλις μια γνωστή προσφορά που έκανε η Ρεάλ για τον Πογκμπά.

Μετά την επιστροφή του στην Γιουνάιτεντ από την Γιουβέντους, με το ποσό της μεταγραφής τότε να είναι ρεκόρ, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πρόταση τρία χρόνια μετά. Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήθελε απεγνωσμένα τον Γάλλο, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως η Ρεάλ δεν είχε τα χρήματα για να τον αποκτήσει. Η Ρεάλ πρόσφερε 26.7 εκατομμύρια λίρες καθώς και τον Χάμες Ροντρίγκες.

Η προσφορά θεωρήθηκε απαράδεκτη από την Γιουνάιτεντ που αμέσως την απέρριψε.

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ στην Ίντερ

Η αποχώρηση του Μέσι από την Μπαρτσελόνα αποτέλεσε το τέλος μιας εποχής. Ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι κατά πολύ διαφορετικά. Το 2006, η Ίντερ ήθελε απελπισμένα τον νεαρό τότε Μέσι από την Μπαρτσελόνα. Ο Τζοάν Λαπόρτα με την επιστροφή του στον προεδρικό θώκο της Μπάρτσα μίλησε για την πρόταση που είχε τότε από την Ίντερ.

“Το 2006, απορρίψαμε πρόταση ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μέσι. Ο Μοράτι τον ήθελε πολύ στην ομάδα του”

Ας ξαναδούμε το νούμερο. 250 εκατομμύρια ευρώ. Το 2006. Μπορείτε να κάνετε την αντιστοιχία εν έτη 2022. Ακόμη και σήμερα θα ήταν το απόλυτο ρεκόρ για μεταγραφή.

Αντί για τον απόλυτο ήρωα της Μπάρτσα ο Μέσι θα μπορούσε να ήταν μέλος της ομάδας του Μουρίνιο που κέρδισε το τρέμπλ και να έχει επίσης σταματήσει την Γιουβέντους από το να κατακτήσει πολλά τρόπαια!

24/9/1997 FA Premiership.Arsenal v West Ham United.Ian Wright celebrates his goal by listening to the fans.Phoot: Mark Leech / Offside

ΙΑΝ ΡΑΪΤ στην Κρίσταλ Πάλας

Ο Ίαν Ράιτ έγραφε ιστορία με την Άρσεναλ ωστόσο άργησε να φανεί. Στα 21 του έπαιζε ακόμη σε μην επαγγελματική ομάδα την Γκρίνουιτς Μπόροου όταν τον εντόπισε η Κρίσταλ Πάλας. Γρήγορα ξεκαθάρισαν πως θέλουν να τον αποκτήσουν. Θα περίμενε κανείς πως μια ομάδα όπως η Κρίσταλ Πάλας θα έδινε ένα σεβαστό ποσό για να τον κάνει δικό της όμως η προσφορά της ήταν…κακή!

Συγκεκριμένα πρόσφεραν στον σύλλογο…βάρη! Στην σημερινή εποχή ένας τέτοιος παίκτης σε τέτοια ηλικία θ΄άξιζε τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΑΝΧΕΛ ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ στην Ροζάριο Σεντράλ

Τι έχουν κοινό η Μπενφίκα, η Ρεάλ Μαδρίτης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Παρί; Ο Άνχελ Ντι Μαρία έχει αγωνιστεί και για τις τέσσερις! Επίσης όλες χρειάστηκε να δώσουν αρκετά χρήματα για να τον κάνουν δικό τους!

Ωστόσο η πρώτη ομάδα που έκανε πρόταση για τον Ντι Μαρία, ήταν όταν αυτός ήταν 4 ετών!

Ο νεαρός γρήγορα τράβηξε τα βλέμματα των ομάδων με την Ροζάριο Σεντράλ να θέλει να τον αποκτήσει όμως ο παίκτης έπαιζε στην τοπική Τορίτο! Η Ροζάριο κατάφερε να τον κάνει δικό της μετά από παζάρια δίνοντας την Τορίτο, 35 μπάλες ποδοσφαίρου!

ΜΑΡΟΥΑΝ ΦΕΛΑΪΝΙ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Ντέιβιντ Μόγιες είχε δύσκολο έργο, καθώς ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Σερ Άλεξ Φέργκισον στον πάγκο της ομάδας.

Ο Μόγιες είχε μεγάλα πλάνα και μάλιστα ανέφερε πως βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει μερικά μεγάλα ονόματα, όπως ο Τόνι Κρος και ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Ωστόσο απέκτησε τον Φελαϊνί με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Έβερτον. Ο Φελαϊνί είχε ρήτρα αποδέσμευσης 23 εκατομμυρίων λιρώντην οποία είχε βάλει ο ίδιος ο Μόγες, ο Σκωτσέζος περίμενε να τελειώσει το συμβόλαιο του και έκανε προσφορά 16 εκ λιρών. Τελικά η Γιουνάιτεντ έδωσε 27 εκατομμύρια λίρες περισσότερα από τη ρήτρα αποδέσμευσης.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Μπορείτε να φανταστείτε έναν από τους κορυφαίους παίκτες ν΄αγωνίζονται στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας; Το 1978 η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που έδινε μάχη για την παραμονή της έψαχνε νέα ταλέντα για να ενισχύσει την ομάδα. Ψάχνοντας έπεσαν επάνω σ΄ένα 17χρονο ταλαντούχο Αργεντινό τον Ντιέγκο Μαραντόνα! Ο σύλλογος ήταν αποφασισμένος να τον αποκτήσει και έκανε προσφορά! Η Σέφιλντ θα έπρεπε να δώσει 200.000 λίρες, όμως τελευταία στιγμή υπήρχαν αμφιβολίες αν θα ήταν τελικά καλή κίνηση. Τελικά αποφάσισαν πως δεν άξιζε να δώσουν τόσα χρήματα και απέσυραν την πρότασή τους. Την ιστορία φυσικά του Ντιέγκο την ξέρετε ενώ η Σέφιλντ υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία.

ΚΑΚΑ στην Μάντσεστερ Σίτι.

Στην εποχή μας το να βλέπεις μεταγραφές 100 εκατομμυρίων ευρώ θεωρείται φυσιολογικό(καλώς η κακώς). Το 2009 ήταν υπερβολικά χρήματα, όπως φυσικά και τα 250 που ήθελε να δώσει η Ίντερ για τον Μέσι. Η Σίτι μόλις είχε περάσει σε νέα οικονομική και διοικητική εποχή και ήθελε να πραγματοποιήσει μεταγραφή ισχυρή για να δείξει τις διαθέσεις της! Οι άνθρωποι της Σίτι ήθελαν ένα παίκτη που θα φόβιζε τους αντίπαλους! Έτσι κατέθεσαν πρόταση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και 500.000 ευρώ την εβδομάδα για τον παίκτη! Ωστόσο ο Κακά δεν είχε πειστεί και προτίμησε την Ρεάλ Μαδρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα