Μπαρτσελόνα για Ρέτσο!

Σύμφωνα με την Εl Mundo Deportivo, η Μπαρτσελόνα έχει ψηλά στη λίστα της για το καλοκαίρι τον Παναγιώτη Ρέτσο!

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου μόλις έλαβε τέλος, όμως τα σενάρια για το καλοκαίρι ήδη άρχισαν και όπως αναφέρει η καταλανική ιστοσελίδα, οι «μπλαουγκράνα» καλοβλέπουν την περίπτωση του Έλληνα μπακ της
Μπάγερ Λεβερκούζεν.

«Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να χτενίζει την παγκόσμια αγορά για έναν σέντερ μπακ με ενδιαφέρουσα αξία αλλά χωρίς μεγάλο κόστος, καθώς η μερίδα του λεοντος θα δοθεί για τους Γκριζμάν και Αρτούρ. Η τελευταία ανακάλυψη είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος, πολυσύνθετος αμυντικός της Λεβερκούζεν, με ελληνικό διαβατήριο, που έχει γεννηθεί πριν 19 χρόνια στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ο αμυντικός της γερμανικής ομάδας έχει εκπλήξει ευχάριστα το σκάουτινγκ της Μπάρτσα και τον τεχνικό γραμματέα Ρόμπερτ Φερνάντες. Είναι μία από τις αποκαλύψεις της Μπουντεσλίγκα και έχει γίνει αναντικατάστατος βασικός στην ομάδα του Χάικο Χέρλιχ. Ήταν προσωπική επιλογή του Ρούντι Φέλερ, του ιστορικού Γερμανού ποδοσφαιριστή που είναι τώρα τεχνικός διευθυντής.

Η Λεβερκούζεν είναι από τις ομάδες που παρακολουθούν πολύ οι άνθρωποι της Μπάρτσα τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος ο Φερνάντες, μαζί με τον βοηθό του Ουρμπάνο Ορτέγα, έχει παρακολουθήσει πολλές φορές τις ''ασπιρίνες'', όπως και οι Πεπ Μποάδα και Αριέντο Μπράιντα. Αρχικά κοιτούσαν έναν άλλο ενδιαφέροντα αμυντικό, τον Τζόναθαν Ταχ, χωρίς να ξεχνιέται και ο παρτενέρ του Τζούλιαν Μπραντ, βασικός στην Εθνική Γερμανίας.

Ο Ρέτσος έγινε γνωστός στον Ολυμπιακό, πρώην ομάδα των Πεπ Σεγούρα και Ερνέστο Βαλβέρδε. Από εκεί έχουν πάρει πολύ καλές συστάσεις για την εξέλιξη του παίκτη που αποκτήθηκε από την Λεβερκούζεν το καλοκαίρι. Υπόγραψε αντί 20 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και έχει παίξει φέτος 14 φορές, με δύο κίτρινες κάρτες. Ο πρώτος τεχνικός που τον εμπιστεύτηκε στον Ολυμπιακό ήταν ο Βίκτορ Σάντσεθ, που τον έβαλε να παίξει στα 18 του χρόνια. Μπορεί να παίξει όπως έχει δείξει στην Μπάγερ τόσο σέντερ μπακ (η καλύτερη θέση του), όσο και στα πλάγια. Έχει ύψος 1.85 μ., σωματικά δυνατός και γρήγορος, με καλό ψηλό παιχνίδι και όχι κακός τεχνικά. Είναι αμυντικός που ''αμύνεται'', όπως ζητά ο Βαλβέρδε. Είναι ήδη διεθνής με την Ελλάδα με ντεμπούτο στις 31/8/18 απέναντι στην Εσθονία για τα προκριματικά του Μουντιάλ στον Πειραιά», αναφέρει το δημοσίευμα για τον Ρέτσο, προσθέτοντας ότι η Μπαρτσελόνα έχει επίσης στην λίστα της τους Σκρίνιαρ, Ντε Λιχτ και Ουπαμεκανό.
Keywords
Τυχαία Θέματα