Το μεταγραφικό ταμείο του Ολυμπιακού

Τέλος! Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έφτασε στο φινάλε της, με τον Ολυμπιακό να προχωράει στην απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών, με τον δανεισμό του Κέβιν Μιραλάς από την Έβερτον να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Αποκτήθηκαν επίσης ο Χατζισαφί από τον Πανιώνιο για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ίγκορ από τον Αστέρα Τρίπολης για το δεξί «φτερό» της άμυνας και ο Ίβουσιτς ως τρίτος γκολκίπερ που

είχε μείνει ελεύθερος από την κροατική Ίστρα.

Θα διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω και για τις προσπάθειες που έγιναν για ενίσχυση σε γραμμές που σύμφωνα με τον Γκαρθία «πόναγε» ο Ολυμπιακός. Εώς και χθες αργά το βράδυ (31/1) οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συνεχώς στα τηλέφωνα, μήπως κατάφερναν να κάνουν μία κίνηση της τελευταίας στιγμής. Οι προσπάθειές τους όμως δεν καρποφόρησαν.

Από το Λιμάνι υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις, ωστόσο, ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που αποχαιρέτησαν, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και αυτός που περίμεναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Περίμεναν και άλλες αποχωρήσεις, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αρκετές ανοικτές αγορές.

Π.χ. εκτός από την Κίνα που είναι εώς το τέλος του Φλεβάρη, υπάρχουν οι Πορτογαλία (1/2), Αυστρία (6/2), Σερβία (11/2), Κροατία (15/2), Ελβετία (15/2), Σλοβενία (15/2), Ρουμανία (19/2), Τσεχία (22/2), Ουγγαρία (22/2), Ρωσία (24/2), Σλοβακία (28/2) , Πολωνία (28/2) και Ουκρανία (2/3).

Κάτι μπορεί να προκύψει μέσα στις επόμενες μέρες για ποδοσφαιριστές που ετοίμαζαν βαλίτσες από το Ρέντη, αλλά προς το παρόν τις ξαναέβαλαν στα… ντουλάπια τους.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πολλά ονόματα βγήκαν μέσα στον Γενάρη, αλλά τα περισσότερα εξ αυτών διαψεύστηκαν από τον Ολυμπιακό ή για την ακρίβεια, δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα διαψεύσουν και «κάηκαν» από μόνα τους, γιατί ήταν περισσότερο στο μυαλό ξένων δημοσιογράφων ή μανατζαραίων.

Η μεγαλύτερη αλλαγή πάντως έγινε στον πάγκο. Τέλος ο Τάκης Λεμονής και από τις 8 Ιανουαρίου νέα εποχή με τον Όσκαρ Γκαρθία.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Προτό είναι ο πρώτος γκολκίπερ και ο Χουτεσιώτης μέχρι στιγμής έχει κερδίσει με το «σπαθί» του τη θέση του «Νο2». Ο Καπίνο «φαγώθηκε» από το 3-2 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και αρχές Δεκέμβρη του ζητήθηκε να βρει ομάδα. Θεωρούσε ότι θα έβρισκε εύκολα ένα κλαμπ στην Γερμανία ή στην Ιταλία. Τίποτα όμως. Εκτιμούσε ότι κάτι θα ερχόταν από Ισπανία και Αγγλία στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου. Τίποτα πάλι.

Η περίπτωση της Νότιγχαμ ακούστηκε, αλλά ο κόουτς Αϊτόρ Καράνκα δεν τον ήθελε! Ο Καπίνο έμεινε με μία πρόταση (ήρθε – δεν ήρθε, κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά) της Γιουνγκ Μπόις και με φιλολογικό ενδιαφέρον από Στεάουα, Λέγκια και Μπριζ. Αυτή τη στιγμή παραμένει στο Ρέντη, αλλά η λογική λέει ότι θα φύγει εώς το καλοκαίρι για ένα από τα πρωταθλήματα που αναφέρουμε παραπάνω, τα οποία έχουν ακόμα ανοικτά «παράθυρα» (πλην Κίνας).

Στο μεταξύ, στο… ξαφνικό και με τις ευλογίες του Κοβάσεβιτς αποκτήθηκε ο 23χρονος Κροάτης Ίβιτσα Ίβουσιτς (ελεύθερος από την Ίστρα), ενώ εμφανίστηκε στα κρυφά στο Ρέντη και ο 17χρονος Βόσνιος Χαντάνοβιτς από την Ολιμπίκ Σαράγιεβο για να κάνει προπονήσεις με την Κ20 («προϊόν» σκάουτινγκ).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ας ξεκινήσουμε από το «φύγε». Ο Γιάγκος Βούκοβιτς δεν στέριωσε με τον Λεμονή, δεν στέριωσε ούτε με τον Γκαρθία. Έφυγε δανεικός για την Βερόνα παρότι έκανε όλο τον μήνα προσπάθειες να γυρίσει είτε στην Κόνιασπορ, είτε στην πατρίδα του (Ερυθρός Αστέρας). Το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί είχε άκρες σε Ιταλία και Ισπανία και τελικά του βρήκε την Βερόνα.

Τις τελευταίες μέρες αποχαιρέτησε με μεταγραφή και ο Ντιόγο Φιγκέιρας με προορισμό την Μπράγκα (υπέγραψε για 4,5 χρόνια και ο Ολυμπιακός πήρε 1,2εκ. ευρώ). Παρά την προσπάθεια του Γκαρθία να τον μεταπείσει, ο Πορτογάλος θεωρούσε ότι όταν θα επέστρεφε ο Ομάρ από τον τραυματισμό του, θα ξανακαθόταν στον πάγκο. Οπότε, δεν συμβιβαζόταν με την ιδέα του αναπληρωματικού και προτίμησε να πάει στην Μπράγκα, αν και αρχικά είχε τους ενδοιασμούς του για το πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ο Γκαρθία λοιπόν μετά την αποχώρηση του Φιγκέιρας, ζήτησε δεξιό μπακ. Ο ερχομός του Ιγκόρ Σίλβα από τον Αστέρα Τρίπολης (ο Βραζιλιάνος έπιασε λιμάνι πριν κάτσει στον κόκκινο πάγκο ο Ισπανός τεχνικός) δεν έχει συγκινήσει τον 44χρονο κόουτς. Ο Ιγκόρ αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζεται από τον προπονητή. Ένας ποδοσφαιριστής που μαζί με τον Πασαλίδη του Αστέρα που έκλεισε για το καλοκαίρι, κόστισαν γύρω στο 1,5 εκ. ευρώ μαζί.

Προσπάθεια έγινε για την απόκτηση δεξιού μπακ, με την περίπτωση του Νάτσο Βιδάλ της Βαλένθια να ήταν 100% υπαρκτή. Δεν επήλθε συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές και έτσι ο Ολυμπιακός θα πορευτεί εώς το τέλος της σεζόν έχοντας ως «μπακ απ» του Ομάρ τους Ανδρούτσο, Ζιλέ και τελευταία επιλογή τον Ίγκορ.

Ανοικτό ήταν το ενδεχόμενο να αποχωρήσει και ο Αλμπέρτο Μποτία, αλλά πέρα από το ενδιαφέρον των Σοσιεδάδ, Εσπανιόλ και Βιγιαρεάλ, δεν έφτασε κάτι στα χέρια των «ερυθρολεύκων».

Επίσης, αποκτήθηκε και ο Χατζισαφί από τον Πανιώνιο με 600 χιλιάρικα ως μία έξτρα λύση για τα αριστερά, για να δίνει ανάσες στον Κούτρη. Δεν ήταν στις πρώτες επιλογές, αλλά θεωρήθηκε μία σίγουρη λύση ως αντι-Μίλιτς, με τον Κροάτη τελικά να μένει ελεύθερος χθες (31/1) καθώς δεν είχε φέρει καμία σοβαρή πρόταση πλην της Χάιντουκ Σπλιτ.

Τις τελευταίες μέρες προτάθηκε ο Ρουμάνος Αλίν Τόσκα της Μπέτις (κατέληξε στην ιταλική Μπενεβέντο), ο οποίος είχε χαρακτηριστικά… «Μαρκάνο». Μπορούσε να παίξει και στόπερ, και αριστερό μπακ.

Σε γενικές γραμμές ο Γκαρθία φέρεται να είχε ζητήσει και έναν κεντρικό αμυντικό, αλλά δεν ήταν στις προτεραιότητες τόσο του προπονητή, όσο και του συλλόγου.

Στο μεταξύ, έφτασαν προτάσεις για τον Σισέ ακόμα και ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Ολυμπιακός ούτε που μπήκε στη διαδικασία να τις συζητήσει. Η μία ήταν από την Μπενφίκα (στα 6εκ. ευρώ).

ΜΕΣΟΙ

Ο κακός χαμός έγινε με τον Οφόε. Από το «φεύγει ο Οτζίτζα» πριν τα Χριστούγεννα φτάσαμε στο «μένει ο Οτζίτζα» την Πρωτοχρονιά και κάπου εκεί ηρέμησαν όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Ο Γκαρθία είχε ζητήσει «κόφτη», σύμφωνα με πηγές από την Ισπανία. Θεωρούσε ότι από τη στιγμή που ο Ζντιέλαρ αποχωρεί (πήγε στην Παρτιζάν), έπρεπε να υπάρχει άλλη μία λύση για πίσω από τον Ρομαό. Ακούστηκαν πολλά ονόματα, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Ο ιδανικός παίκτης για τον Γκαρθία ήταν ο Νταμπό της Σεντ Ετιέν, όμως, ήταν πολύ «αλμυρός» και φάνηκε από τη μεταγραφή του στη Φιορεντίνα που κόστισε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ως προς τις αποχωρήσεις ο Αντρέ Μάρτινς είχε μία κρούση από Κύπρο, αλλά δεν τον συγκίνησε και ιδιαίτερα. Προτιμάει να κάτσει στην εξέδρα εώς το τέλος της σεζόν.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Πέρα από το μεγάλο «μπαμ» με τον Μιραλάς από την Έβερτον που τα «σκεπάζει» όλα (δανεισμός εώς το τέλος της σεζόν και οψιόν γύρω στα 5,5εκ. ευρώ), είχαμε και δύο αποχωρήσεις. Η μία που ήταν εύκολη (Μπεν στον Ερυθρό Αστέρα με 500 χιλιάρικα) και η δεύτερη που ήταν εξαιρετικά δύσκολη (Εμενίκε δανεικός στην Λας Πάλμας και οι Ισπανοί καλύπτουν όλο το συμβόλαιο!!!).

Εξελίχθηκε σε σίριαλ η υπόθεση του Καρσελά, ο οποίος ενημερώθηκε να βρει ομάδα αρχές Δεκέμβρη και το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ζήτησε Ο ΙΔΙΟΣ να επιστρέψει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Δεν ήταν επιθυμία του Γκαρθία. Ο Ισπανός τον ήξερε από την Primera Division και τον δέχτηκε πίσω. Ο Μαροκινός γύρισε λοιπόν στο Ρέντη, αφού δεν έβρισκε τίποτα το διάστημα που έψαχνε ομάδα (μέχρι και σε ομάδα της Αραβίας προτάθηκε), αλλά ξαναέφυγε με προορισμό τη Σταντάρ Λιέγης.

Παραμένει ανοικτό το σενάριο να φύγει ο Σεμπά για Κίνα. Ο δε Πάρντο είχε πρόταση από την Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι ο Γκαρθία τού είπε πώς τον υπολογίζει.

Τα ονόματα που ακούστηκαν ως υποψήφιοι στόχοι ήταν πολλά. Από τον Μπαμπά της Σεντ Ετιέν που όντως «έπαιξε» εώς και τον Ντεουλοφέου της Μπαρτσελόνα που παρά τις διαψεύσεις της πειραϊκής ΠΑΕ, στην Βαρκελώνη υποστηρίζουν ότι έγινε μία προσπάθεια από πλευράς Ολυμπιακού.

*** Για την ιστορία έφυγαν και οι Καραμάνος για Φεϊρένσε και Ελιουνούσι για ΑΪΚ Στοκχόλμης. Γύρισε ο Βέργος από την Ουγγαρία και κάνει προπονήσεις με την ομάδα!

The post Το μεταγραφικό ταμείο του Ολυμπιακού appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα