Μπακς: Ο μαχητής της ζωής που έγινε «x-factor» των τελικών

Σύμφωνοι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο αδιαμφισβήτητος MVP των τελικών του NBA, αναγκάζοντας και τους μεγαλύτερους επικριτές του να τον παραδεχτούν. Ο Κρις Μίντλετον στάθηκε δίπλα του επάξια, όπως άρμοζε στο νούμερο «2» μίας ομάδας που ήθελε να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, και ας ξεκίνησε την σειρά πολύ άσχημα στα δύο πρώτα ματς.

Όμως, ο παίκτης που έκανε πραγματικά την διαφορά για τους Μιλγουόκι Μπακς και αποδείχθηκε λίρα εκατό, ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ.

Ένας

πλέι μέικερ, που έχει το εύκολο σκοράρισμα, παίζει σκυλίσια άμυνα και μπορεί να μοιράσει εξαιρετικά το παιχνίδι. Έχει με λίγα λόγια όλο το πακέτο που απαιτεί η νευραλγική αυτή θέση. Όταν οι Μπακς αποφάσισαν να τον φέρουν στο Μιλγουόκι το καλοκαίρι από τη Νέα Ορλέανη, και να του δώσουν τα «κλειδιά» της ομάδας, αφήνοντας τον Έρικ Μπλέντσο να αποχωρήσει, λίγοι πίστευαν ότι αυτή ήταν μία πραγματική αναβάθμιση. Πολλοί υποστήριζαν ότι δεν αλλάζουν και πολλά, Μπλέντσο και Χόλιντεϊ δεν ήταν οι πλέι-μέικερ που γύρω τους θα έχτιζες.

Ο κόουτς Μπουντενχόλζερ πίστεψε στον 31χρόνο απόφοιτο του UCLA και δικαιώθηκε με πανηγυρικό τρόπο. Ο Χόλιντεϊ ταίριαζε γάντι στην φιλοσοφία του, συμπλήρωνε αρμονικά τους Γιάννη-Μίντλετον και εξελίχθηκε σε παίκτης-«κλειδί».

Αποκορύφωμα φυσικά ο πέμπτος τελικός στην Αριζόνα, ο πιο κρίσιμος τελικός όπως εξελίχθηκε η σειρά, αφού έγινε το μοναδικό μπρέικ, το οποίο χάρισε και τον τίτλο στα «ελάφια» μετά από 50 χρόνια αναμονής. Ο Τζρου έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι και με τους 27 πόντους του (3/6 τρίποντα, 12/20 εντός πεδίας) και τις 13 ασίστ του, συνέβαλλε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου.

Πώς τα φέρνει η μοίρα. Οι δύο του γονείς (Σον Χόλιντεϊ, Τόγια Ντεκτί) βλέπετε, γνωρίστηκαν στο Αριζόνα Στέιτ όταν έπαιζαν μπάσκετ σε ανδρική και γυναικεία ομάδα αντίστοιχα.

Πίσω όμως στον Τζρου, ο οποίος στα φετινά πλέι-οφ συνολικά είχε 17.3 πόντους, 8.7 ασίστ, 1.7 κλεψίματα, 5.7 ριμπάουντ σε σχεδόν 40 λεπτά συμμετοχής. Νούμερα που στους τελικούς ήταν ακόμα πιο ανεβασμένα.

Αρκετά με τα αγωνιστικά όμως, νομίζω ότι σας πείσαμε ότι χωρίς αυτόν οι Μπακς δύσκολα θα έπαιρναν τον τίτλο. Ή για να ακριβολογούμε, αν οι Μπακς είχαν τον Μπλέντσο αντί για τον Χόλιντεϊ, δύσκολα θα μπορούσαν να τα καταφέρουν.

Ο Τζρου το 2013 παντρεύτηκε με τη διεθνή παίκτρια ποδοσφαίρου, Λόρεν Τσίνεϊ. Η γνωριμία τους, από αυτές που βλέπεις στις ταινίες και δεν πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα. Σε έναν αγώνα μπάσκετ του UCLA στις κερκίδες, μία κοπέλα ζήτησε από τον Ντάρεν Κόλισον (και αυτός NBAερ) αυτόγραφο. Ή μάλλον ζήτησε από έναν παίκτη που νόμιζε εκείνη ότι ήταν ο Κόλισον. Αυτή η κοπέλα ήταν η Τσίνεϊ και ο παίκτης δεν ήταν ο Κόλισον, αλλά ο Χόλιντεϊ. Την εποχή εκείνη οι δυο τους είχαν σχέσεις και δεν ξεκίνησαν αμέσως να βγαίνουν, αλλά κράτησαν επαφή (φιλική) και λίγο μετά ήρθαν πιο κοντά.

Το 2016 κι ενώ ήταν έγκυος, η σύζυγος διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Ο Τζρου τα παράτησε όλα, ήταν στους Νιού Όρλεανς Πέλικανς τότε, και έμεινε δίπλα στη γυναίκα του, για όσο χρειαζόταν. Η Λόρεν κέρδισε τη «μάχη» του όγκου, ο οποίος της αφαιρέθηκε με απόλυτη επιτυχία, και τρεις μήνες αργότερα γέννησε κιόλας ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Μπάσκετ ο Χόλιντεϊ δεν έπαιζε εκείνη την περίοδο, αποφάσισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη γυναίκα του. Η χαρά του ζεύγους διπλασιάστηκε το 2020, όταν η Λόρεν έφερε στη ζωή και ένα αγοράκι.

Τι να του πει του Χόλιντεϊ το δαχτυλίδι του πρωταθλητή NBA, έχει κερδίσει ήδη εκείνο της ζωής…

Keywords
Τυχαία Θέματα