Μπάγερν Μονάχου-Παναθηναϊκός 75-82: Με άγχος αλλά δεύτερος!

Μία αγχωτική, αλλά καθοριστική νίκη, πανηγύρισε μέσα στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 82-75. Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν αρκετά, όμως με τον Χουάντσο στην καλύτερή του βραδιά με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας, τον Παπαπέτρου να δίνει λύσεις και τους Ναν-Σλουκά-Λεσόρ καθοριστικούς για άλλη μία φορά, πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην 33η αγωνιστική της Euroleague. Έτσι εφόσον κάνουν το καθήκον

του στο ΟΑΚΑ επί της Άλμπα Βερολίνου (11/04, 21:15) την τελευταία στροφή, τότε θα τερματίσουν δεύτεροι και θα παίξουν με πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs.

Στα της στατιστικής πλευράς, ο Ναν ολοκλήρωσε όντας πρώτος σκόρερ του «τρφυλλιού» με 17, με τον Χουάντσο να τον ακολουθεί με 14. Παρά το πρόβλημα με τα φάουλ του, ο Λεσόρ τελείωσε το παιχνίδι με 13 και ο Σλούκας με 12 και 7 ασίστ. Από την απέναντι πλευρά, 15 σημείωσε ο Βάιλερ-Μπαμπ (5/7 τρ.), 14 ο Ιμπάκα και από 11 οι Μπολμάρο-Λούτσιτς.

Ναι μεν Μήτογλου, αλλά…

Με τον Μήτογλου να είναι «καυτός», άρχισε το ματς στη Γερμανία. Ο Έλληνας φόργουορντ σκόραρε τους έξι πρώτους πόντους της ομάδας του, δίνοντάς της προβάδισμα, 6-2 (3’). Όμως ο Ιμπάκα ήταν και αυτός σε εξαιρετική κατάσταση και με 8 πόντους… απάντησε στον αντίπαλό του, για το 12-8 της Μπάγερν Μονάχου (7’) μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ. Η διαφορά ανέβηκε στους επτά με τρίποντο του Γκιφάι, αλλά με 5-0 σερί από Παπαπέτρου και Χουάντσο έπεσε στους δύο, 15-13 (9’). Μάλιστα αυτό ανάγκασε τον Λάσο να σταματήσει το ματς και να καλέσει τους παίκτες κοντά του, με 1:13 για το τέλος του δεκαλέπτου. Εν τέλει το σκορ έκλεισε στο 18-13 για την Μπάγερν, με τον Βάιλερ-Μπαμπ να σημειώνει και αυτός καλάθι από τα 6.75, για τα 4/8 τρίποντα των Βαυαρών σε εκείνο το διάστημα.

Με Χουάντσο και Παπαπέτρου

Με τρίποντο του Ναν και βολές του Σλούκα ο Παναθηναϊκός έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία, 18-18 (11’). Μεγάλο μερίδιο σε αυτό το 5-0 έπαιξε και η εξαιρετική άμυνα του Αντετοκούνμπο, ο οποίος… έσβησε τα φώτα στον Μπράνκοβιτς. Όμως με τους Βάιλερ-Μπαμπ και Τζιφάι να σημειώνουν διαδοχικά τρίποντα, η Μπάγερν ανέκτησε το προβάδισμα, 24-18 (13’). Η άνοδος του Χουάντσο στο παρκέ δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να ξεφύγουν και με εκείνον οδηγό η ομάδα του ισοφάρισε εκ νέου σε 26-26, πριν ο Βιλντόσα στείλει τους 10 παίκτες με το 28-28 στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ (16’). Αμέσως μετά η τριάδα Παπαπέτρου-Λεσόρ-Χουάντσο σκόραραν και έδωσαν προβάδισμα στους «πράσινους», 34-28, με 6-0 σε ένα λεπτό! Ακολούθησε το γκολ-φάουλ του Λούτσιτς, με το οποίο χρέωσε με τρίτο φάουλ τον Λεσόρ. Εν τέλει με τον Παπαπέτρου και τον Σλούκα να σκοράρουν ξανά, το σκορ έκλεισε στο 40-36 στη δεύτερη περίοδο υπέρ του «τριφυλλιού». Οι 9 πόντοι του Χουάντσο και οι 8 του Παπαπέτρου στο πρώτο μέρος, ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά, με τους δυο τους να είναι εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ…

Ηγέτης Ναν

Η Μπάγερν επέστρεψε μετά την ανάπαυλα αποφασισμένη να μην της ξεφύγει το ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 44-44 (23’). Όμως ο Ναν πήρε την σκυτάλη στο δεύτερο μέρος από τους Παπαπέτρου και Χουάντσο και με επτά σερί του, ανάγκασε τον Λάσο να πάρει τάιμ άουτ (25’). Αυτό διότι ο Αμερικανός έφερε τον Παναθηναϊκό ξανά μπροστά στο σκορ, 49-44. Με νέα αντεπίθεση οι Βαυαροί ισοφάρισαν σε 49-49 (27’), αλλά και πάλι οι παίκτες του Αταμάν έδειξαν ψυχραιμία και με τον Λεσόρ να επιστρέφει πήραν κεφάλι στην αναμέτρηση. Με δικό του γκολ-φάουλ και ένα απίστευτο buzzer beater του Ναν μάλιστα, έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά 58-54. Εννιά πόντοι του Αμερικανού σε αυτό το διάστημα, ο οποίος κράτησε μπροστά την ομάδα του όντας ο ηγέτης της.

Αγχώθηκε όμως κέρδισε

Εκεί που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ξεφεύγει στο σκορ, για άλλη μία φορά η Μπάγερν επέστρεψε και μάλιστα προηγήθηκε! Με 9-0 σερί, πέρασε μπροστά, 65-63 (34’). Ο Βάιλερ-Μπαμπ με 5/6 τρίποντα και ο Μπολμάρο με έξι δικούς του έφεραν… τούμπα το ματς. Αλλά σε εκείνο το σημείο ο Σλούκας έδειξε τις δικές του ηγετικές ικανότητες και με δικό του σου από τα 6.75, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, 66-65. Οι Βαυαροί ισοφάρισαν και πάλι σε 70-70 (36’), όμως οι Γκραντ και Λεσόρ το έστειλαν στο 75-70 (37’), με τον τελευταίο μάλιστα να καρφώνει στον αιφνιδιασμό. Μετά το τάιμ άουτ του Λάσο οι Γερμανοί προσπάθησαν χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν και ο Χουάντσο σκόραρε για τρεις, στέλνοντας τη διαφορά στους οκτώ, 78-70 (38’). Με 5-0 η Μπάγερν μείωσε σε 78-75, αλλά ο Σλούκας με 2/2 βολές με 1:28 για τη λήξη έβαλε ακόμη δύο… clutch πόντους. Και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη εν τέλει με 82-75.

Η στατιστική της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα